Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea de curierat, o oportunitate pentru noii jucatori

de Alexandra Popescu 30 Aug. 2014 5084
3.31 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere de curierat poate fi una potrivita pentru noii jucatori, mai ales ca sunt foarte multe locuri pe aceasta piata. Asa ca, cel mai bun mod pentru a incepe una este sa explorezi optiunile disponibile.

 
Poti utiliza un serviciu de curierat in mai multe moduri. Te poti alia cu o firma de curierat deja existenta si poti subcontracta afacerea ta. Cand subcontractezi, faci munca de teren pentru clientii companiei tale. Aceasta este esenta rolului pe care il ai. Tu asiguri transportul si forta de munca necesare pentru a distribui si ridica pachete. 
 
Subcontractarea este o optiune ideala pentru persoanele cu un know-how limitat al industriei si este modul perfect pentru a usura drumul catre lumea serviciilor de curierat. De asemenea, este optiunea cea mai putin costisitoare, insa vine cu un catch. Adevarul este ca nu vei cheltui foarte mult, insa nici nu vei castiga prea mult. Aceasta optiune iti ofera cel mai mic potential de profit si de crestere. 
 
Sa incepi o afacere cu servicii de curierat de la zero iti ofera, insa, un potential mai mare de profit. De asemenea, iti ofera posibilitatea sa iti extinzi afacerea mult mai rapid comparativ cu subcontractarea. Dar trebuie sa ai mai mult capital initial. 
 
Intr-o afacere de curierat proprie, decide-te cu privire la coletele pe care doresti sa le livrezi. Vrei ca serviciul tau sa fie limitat la plicuri si colete mici? Vei include si incarcaturi mari? Desigur, decizia ta va depinde de capacitatea de depozitare a vehiculelor de transport. Vrei sa livrezi marfuri sensibile, cum ar fi produse chimice medicale sau industriale? Pentru aceasta, echipa ta trebuie sa cunoasca manipularea acestor substante. Vrei sa livrezi marfuri perisabile? Avand in vedere ca acest tip de marfa este sensibila in timp, resursele de transport si forta de munca trebuie sa fie adecvate. Trebuie sa ai mereu un echipaj disponibil in aceste momente. 
 
Capacitatea de a oferi o mare varietate de marfuri va spori potentialul de castig. Cu toate acestea, asteapta-te sa petreci mai mult timp la inceput. La furnizarea de marfuri perisabile, de exemplu, ar putea fi necesar sa investesti in camioane frigorifice. Un exemplu in Romania este o firma de curierat care se ocupa cu transportul de mancare, haine si alte lucruri pentru studentii din provincie, care locuiesc in zone departate si orase din nordul, centru sau vestul tarii si nu numai.
 
Decide-te cu privire la campul zonei de servicii. Cu alte cuvinte, defineste limita de destinatie a coletului. Pana in care parte a globului vei livra? Te vei limita doar la o singura tara? Ai resurse pentru a oferi serviciile la nivel international? Trebuie sa tii minte ca, cu cat este mai larg domeniul de aplicare geografic, cu atat suma pe care trebuie sa o investesti in start-up este mai mare.
 
Trebuie sa iei in considerare si factorii de stabilire a listei de preturi. Primele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare sunt numarul de kilometri si cantitatea de benzina care va fi consumata de la un punct la altul sau daca esti de acord sa accepti livrari de la punctul B la punctul A. 
 
Totusi, pentru a incepe o astfel de afacere trebuie sa ai o oarecare experienta in domeniu. Singurul mod pentru a face asta este sa experimentezi acest lucru in cadrul unei alte companii. Astfel iti vei dezvolta simtul privind modul in care functioneaza sistemul.
 
Sursa: startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afacericuriercurieratafacere curieratantreprenorioportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.31 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]