Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri care produc bani si pe timp de criza

de Florin Amariei 05 Mai. 2020 25499
4.01 din 191 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania trece printr-o perioada usor tulbure din punct de vedere economic, iar cei care vor sa-si deschida o afacere noua sunt mai prudenti cu banii lor. Chiar si asa, exista cateva afaceri care pot sa produca bani in Romania si pe timp de criza.

Pentru o afacere este importanta profitabilitatea. La urma urmei, scopul unei entitati private este sa obtina un plus fata de serviciile oferite sau sa vanda produse la un pret mai ridicat fata de cel de achizitie. Lucrurile suna relativ simplu la prima vedere, insa antreprenorii intampina numeroase provocari atunci cand vor sa porneasca pe acest drum. 
 
Avand in vedere faptul ca discutam despre afaceri care pot sa produca bani si pe timp de criza, credem ca este oportun sa intelegem si ce e aceea o criza. Fie ca este economica sau sociala, aceasta criza poate reprezenta o situatie imprevizibila pe care afacerea ta trebuie sa o traverseze. Avand acest aspect in vedere, noi iti aratam care sunt cele 6 afaceri care vor fi profitabile si pe timp de criza. 

Conform Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, o criza financiara si economica acuta se traduce prin marirea rolului statului si micsorarea capacitatii sectorului privat. Este primul semn ca se incearca traversarea unei perioade grele din perspectivele mentionate anterior.
 
Spre exemplu, in criza din 2009, cauza profunda a fost lichiditatea abundenta creata de principalele banci centrale ale lumii (FED, BOJ). Totodata, si dorinta tarilor exportatoare de petrol si gazede a limita aprecierea monedei a contribuit la pierderile masive la nivel mondial. De asemenea, a existat o suprasaturare cu economisiri, generata de integrarea crescanda in economia globala a unor tari (China, Asia de SudEst in general), cu rate mari de acumulare, dar si de redistribuirea globala a avutiei si a veniturilor catre exportatorii de bunuri tari (titei, gaze naturale etc.). Lichiditatea abundenta si suprasaturarea cu economisiri au creat resurse disponibile pentru investitii, inclusiv in instrumente financiare sofisticate, nu usor de inteles de catre unii investitori.
 
Consecintele existentei lichiditatii abundente au fost ratele foarte scazute ale dobanzii si volatilitatea redusa a acestora. Impreuna, aceste consecinte au condus la cresterea apetitului pentru active cu castiguri mari. In plus, volatilitatea redusa de pe piata a creat tendinta de subestimare a riscului si o adevarata lipsa de vigilenta a investitorilor. Marjele de risc au fost si ele foarte scazute si nediscriminatorii. Impreuna, ratele scazute ale dobanzii, apetitul pentru active cu castiguri mari, vigilenta scazuta fata de risc si marjele mici au mascat semnalele preturilor pe pietele financiare si au condus la insuficienta intelegere a riscurilor implicate. 
 
Pe acest fundal au operat, ca agravante, si o serie de cauze microeconomice: securitizarea frenetica, fisurile in modelul de afaceri ale agentiilor de rating, externalizarile rationale din punct de vedere privat dar socialmente ineficiente si, in sfarsit, competitia internationala crescuta pentru dereglementari.  
 
Criza generata de coronavirusul SARS-CoV-2 este, insa, una controlabila. Masuri deja au fost luate de catre stat, iar afacerile au avut putin timp la dispozitie sa se pregateasca pentru impact. E drept, unii vor avea o perioada mult mai grea decat altii. Intr-acelasi timp, apar noi oportunitati.
 
De aceea, daca vrei sa pornesti acum o initiativa antreprenoriala, iata ce afaceri produc bani si pe timp de criza.
 

Afaceri care produc bani si pe timp de criza

1. Servicii/reparatii
Indiferent despre ce situatie vorbim, oricand se poate strica ceva. Fie ca vorbim de telefoane scumpe sau anumite lucruri de prin casa unui om, este important sa intelegem ca o afacere mica specializata in a oferi solutii la probleme poate fi alegerea ideala pentru a parcurge cele mai tulbure perioade.
 
2. Magazinele cu pret unic
Este clar ca o perioada de criza ii va face pe multi romani sa mai taie din preturi, asadar vor cauta produse mai ieftine sau al caror cost il pot estima inainte de a ajunge in magazin. 
 
Desi produsele pe care le adaugi pe raft vor fi de o calitate mai scazuta, tu iti vei putea asigura succesul chiar si in perioade tulburi.
 
Cand veniturile populatiei scad, tu vei obtine mai multi bani.
 
Cand vor creste, te poti reprofila si aduce chiar lucruri mai scumpe.
 
O astfel de afacere produce bani si pe timp de criza si poate fi destul de profitabila, daca este administrata corect.

afaceri care produc bani pe timp de criza
mindandi / Freepik
3. Produsele de lux
Chiar daca o perioada de criza aduce o restrictie pe plan financiar pentru majoritatea oamenilor, cei care si-au asigurat posibilitatile din timp vor dori in continuare sa-si mentina acelasi stil de viata. Asadar, daca identifici o piata unde produsele de lux vor avea clienti constanti, vei avea parte de succes si in perioade mai tulburi.

Masinile, spre exemplu, nu vor inceta sa se vanda. Pe piata second hand inca se fac tranzactii si se cumpara automobile, drept dovada ca RAR nu a inchis nici pana acum activitatea.
 
Totodata, poti opta pentru o afacere online pe Amazon sau sa selectezi de aici idei pe care le consideri potrivite.
 
4. Agroturismul
Vacantele raman un aspect important din viata fiecarui individ, asadar la un pret bun vei avea clienti care vor vrea sa se relaxeze si sa se distanteze de probleme. 

Mai ales, dupa ce trece aceasta isterie cauzata de raspandirea Covid-19. 
 
Trebuie doar sa te asiguri ca poti oferi serviciile potrivite pentru a putea avea clienti in continuare.
 
Poti chiar sa investesti in diverse activitati virtuale pentru parinti cu copii care ti-au trecut pragul in trecut si pe care ii vei pastra clienti prin oferirea de diverse modalitati de a ramane conectati cu natura. Streamingul e gratuit!
 
5. Recuperarea datoriilor
Desi nu este cea mai placuta afacere, daca iti doresti profit... Este o varianta buna pentru orice perioada pe care economia tarii o traverseaza.

E drept ca este o afacere care functioneaza cam oricand, insa in aceste situatii te poti numara printre putinii care au sansa sa obtina contracte si sa isi mentina activitatea.
 
6. Firmele de servicii funerare
Amin!

Toti murim.
 
O firma de pompe funebre care va putea oferi si servicii ieftine va fi intotdeauna pregatita sa traverseze orice episod al economiei.
 
Noi iti dorim succes!



Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri pe timp de crizaidei de afaceri pentru criza6 idei de afaceri profitabileafaceri in romaniaafaceri criza economicacoronavirus afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.01 din 5 - 191 voturi.

Articole conexe

6 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Daca vrei sa pornesti o initiativa antreprenoriala in acest an, atunci poti incerca una din aceste 6 idei de afaceri profitabile care sunt potrivite...

Cine face afaceri in Romania? Date interesante privind varsta actionarilor firmelor

de Alina Constantinescu
15 Mai 2017
In Romania au fost infiintate 2,8 milioane de afaceri din decembrie 1990 si pana in februarie 2017, dintre care 1,32 milioane au fost radiate intre...

Care este rata de supravietuire a unei afaceri in Romania

de Idei de afaceri
03 Mai 2017
Aproximativ una din doua afaceri reusesc sa ramana in picioare in Romania, arata calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor furnizate de Oficiul...

Care este rata de supravietuire a unei afaceri in Romania

de Idei de afaceri
03 Sep 2017
Aproximativ una din doua afaceri reusesc sa ramana in picioare in Romania, arata calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor furnizate de Oficiul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]