Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alege sa demarezi propria afacere cu vin

de Andrioae Ruxandra 26 Aug. 2014 3946
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vinurile de calitate ii incanta pe iubitorii de vin. Poti alege sa incepi propriul business cu vin, aceasta fiind o afacere care necesita munca, dedicatie si cunostinte despre productivitate, marketing si vanzare.


Cel mai important factor care transforma afacerea ta cu vin intr-o afacere de succes este cercetarea asupra pietei de afaceri. Poti angaja consultanti specializati pentru a reusi sa ai o afacere de calitate. Poti incepe cu investitii mici, ca apoi sa decizi ce fel de vin vei produce si ce dimensiune sa aiba intreaga afacere. Pe langa acestea, sunt importante rabdarea si priceperea la soiurile de struguri care iti sunt furnizate de catre tarani.
 
Cu siguranta nu este genul de afacere care sa fie condusa de catre un singur om, de aceea vei fi nevoit sa angajezi oameni care sa lucreze la productie si oameni care sa se ocupe de vanzare. Alege o strategie de business pentru a dezvolta afacerea. Identifica publicul-tinta: cui se adreseaza produsul tau si in ce imprejurare poate fi gustat? Petreceri, onomastici, cine romantice? Cu ce s-ar potrivi de minune in ceea ce priveste mancarea? 
 
Trebuie sa cunosti soiurile de struguri si vechimea vinului. Poti avea contracte cu furnizorii de struguri, astfel incat sa iti poti asigura productia. Prepararea retetelor de vin trebuie sa fie treaba specialistilor si va fi nevoie de instalarea unor echipamente speciale de pregatire a vinului. 
 
Alege numele brandului tau si fa-te remarcat pe piata de afaceri, astfel incat degustatorii de vin sa iti ofere feedback. Participa la evenimente speciale si ofera invitatilor ocazia sa guste din produsul tau, distribuie vinul in magazine, in supermarketuri, hipermarketuri si in magazine special dedicate. 
 
Orice afacere are nevoie de imaginatie, mai ales in ceea ce priveste gusturile clientilor. Trebuie sa te asiguri ca, din punct de vedere calitativ, acestia din urma vor fi satisfacuti.
 
Este important sa stii cine sunt principalii concurenti pe piata, cine sunt clientii, ce investitie initiala trebuie sa aloci afacerii tale, de cati angajati ai nevoie, legislatia pentru afacere etc. 
 
Avand in vedere ca nu te ocupi de propria vie pentru a produce vin, nu vei fi nevoit sa cheltuiesti atat de mult pe cresterea butucilor. Gaseste propria reteta si indeplineste gusturile clientilor, astfel incat sa fii remarcat si sa fii promovat conform profitului tau. 
 
Ca in orice afacere, trebuie sa mentii controlul productiei si sa estimezi castigurile si resursele astfel incat sa poti evita pierderile, sa nu investesti mai mult decat este nevoie, cel putin pentru primii ani de existenta pe piata.
 
Vinul de calitate este, fara indoiala, un produs pentru cei care pot recunoaste rafinamentul unui gust desavarsit, asadar, trebuie sa demonstrezi clientilor ca produsul tau le poate satisface in cel mai potrivit mod nevoile.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriantreprenorivinafaceri vinproductie vinvinuri de calitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]