Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cactusii - o afacere deloc spinoasa

de Andrioae Ruxandra 18 Apr. 2014 4951
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un grup de cercetatori din Pessac a folosit drept generator un cactus, dorind astfel sa creeze cea mai mica biobaterie electrica din lume. Ideea este aceea de a extrage energia care provine din cuplul oxigen-glucoza, masurand astfel intensitatea curentului electric produs de cactus conectat la o lampa de birou.


Lasand la o parte aceste experimente care par putin aduse dintr-un roman science-fiction, cactusii sunt acele plante care nu-ti rapesc timp pentru ingriijirea lor, nu ocupa mult spatiu si atrag radiatiile din jur. E de ajuns sa te interesezi despre cele 2.500 de specii si sa afli cum supravietuiesc indiferent de clima, ca te vei intreba, inevitabil, cum este posibil un start in acest domeniu plin de tepi.
 
Pentru a initializa o afacere cu cactusi, este important sa te informezi inainte despre numarul speciilor, sa afli ce fel de boli pot afecta plantele, mediul natural in care vor creste. Practic, ai putea avea propria ferma de cactusi. 
 
Daca nu stii mare lucru despre cactusi, ar fi in regula, pentru inceput, sa ceri sfaturile unor experti din domeniu care sa-ti spuna ce specii sunt cautate la ora actuala pe piata de plante din Romania. Odata clarificat acest aspect, trebuie sa semeni semintele in ghivece multiple. ”Ferma” de cactusi ar trebui sa arate ca o sera, complet acoperita, recomandabil sa fie invelita cu folie transparenta, permitand astfel soarelui sa patrunda catre viitoarele plante. Locul ideal pentru o astfel de sera ar fi la curte, respectiv in mediul rural. 
 
Daca te vei stabili intr-o astfel de locatie, trebuie sa iei in calcul efortul de a tripla mijloacele de promovare, pentru ca, stii deja, fara publicitate nu ai clienti, si fara clienti, cactusii vor ramane ai tai pentru totdeauna. Cactusii sunt plante lente, de aceea, rabdarea va fi una dintre virtutile pe care le vei dobandi, daca nu o ai deja. Va trebui sa instalezi in sera o centrala (care va consuma destul de mult), astfel incat cactusii sa nu inghete pe timpul iernii.
Concurenta nu trebuie sa fie o grija in plus, pentru ca piata de cactusi din Romania nu este atat de dezvoltata ca in Germania sau Olanda; cu cat ai mai multe specii de cactusi, cu atat vei aduce mai mult profit. 
 
Este indicat sa-ti faci si varianta online a fermei initiale de cactusi al carei site sa-l distribui prin retelele de socializare, astfel incat clientul sau colectionarul sa poata cumpara si online. Mentine legatura cu potentialii clienti interesati de cactusi prin sfaturi si metode de ingrijire a plantelor. Poti apela la finantatori abia cand cactusii vor inflori si, apoi, ajung la maturitate.
 
Afacerile cu cactusi nu sunt intalnite la orice pas, nici in strainatate, cu atat mai putin in Romania. De aceea, daca esti pasionat de flori si vrei sa imparti si altora pasiunea ta, punand la dispozitie ferma, este imposibil sa nu ai profit.
 
Sursa: clujeanul.gandul.info


Tags: cactusiferma de cactusiafacere cactusigenerator cactusbiobaterie electrica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]