Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand stii ca esti pregatit sa incepi un business

de Camelia Diaconu 30 Apr. 2020 3203
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne dorim sa avem propria afacere, care sa functioneze si cu ajutorul careia sa ne asiguram un trai mai bun, insa nu intotdeauna reusim sa o dezvoltam in tocmai. Deschiderea unui business presupune riscuri, decizii importante de luat si provocari carora trebuie sa le faci fata. Tocmai din acest motiv, startul unei afaceri trebuie facut in momentul in care iti constientizezi punctele forte. Iata care sunt cele mai importante:

Dezvoltarea unei afaceri, indiferent de domeniul stabilit presupune o munca asidua, un program incarcat, o dorinta continua de invatare, perseverenta, puterea de a o lua de la capat ori de cate ori este nevoie si intotdeauna convingerea ca vei reusi, frustrarile unui esec nefiind parte din plan. Iti vei da seama ca esti cu adevarat pregatit atunci cand:
 
Nu ai doar o idee de afacere, ci un plan bine dezvoltat. Domeniul pe care ti-l alegi, chiar daca din exterior pare usor de manevrat este cu adevarat complex in interior. Ai nevoie de resurse, de noutati care sa surprinda publicul si sa atraga cat mai multi clienti. Succesul vine din pasiunea nemarginita, iar perseverenta si disciplina sunt calitatile esentiale pentru a reusi. 
Iti doresti sa lucrezi cu oameni. De cele mai multe ori ne dorim propriul business din dorinta de a nu mai avea un sef care sa ne impuna reguli. Lucrul cu oamenii poate fi dificil, iar pentru a functiona, intr- o afacere trebuie sa ai capacitati precum intelegere, ascultare si comunicare asertiva. Pentru angajati cat mai productivi, care sa faca performanta este nevoie de un mediu de lucru placut, de oameni pasionati si profesionisti.
 
Iti asumi eventualitatea unui esec. Nu intotdeauna lucrurile merg in directia pe care ti-o planuiesti de la inceput. Apar situatii neprevazute si cheltuieli suplimentare, care iti pot afecta bugetul stabilit, iar acest aspect poate dauna conduitei normale. Trebuie sa stii ca in momentul in care pornesti un restaurant, oamenii pot fi reticenti in fata noutatilor, iar profitul nu va veni imediat. Trebuie sa stii de la inceput cat de mult te vor afecta urmarile unui esec, ce efect vor avea asupra celorlalti si cum vei reusi sa te reinventezi pentru a merge mai departe.
 
Iti recunosti si accepti defectele. Sa crezi intotdeauna ca esti cel mai bun nu reprezinta o cale sigura spre succes. Incapatanarea cu care crezi in tine, chiar si atunci cand ai gresit poate strica relatiile din jur, mai ales ca, daca continui intr-o directie gresita, va fi prea tarziu sa mai repari. Este indicat sa accepti ca ai gresit, sa ii asculti pe cei din jur si sa recunosti ca nu intotdeauna ai avut dreptate. Momentul in care realizezi ca oamenii din jurul tau pot fi un ajutor util pentru functionarea optima a afacerii tale este momentul propice pentru a cunoaste succesul. 
 
Esti pregatit sa inveti in permanenta. Deschiderea unei afaceri nu inseamna ca le stii deja pe toate. Pentru a excela in domeniu este intotdeauna nevoie de asumare, invatare, concentrare si respect pentru cei din jur.  Pentru a nu da gres este recomandat sa te adaptezi schimbarilor, sa inveti si sa evoluezi pana ajungi in punctul culiminant. Greselile nu vor intarzia sa apara, insa asumarea responsabilitatilor este inca un criteriu, pe care, daca il stapanesti iti garanteaza ca esti suficient de pregatit sa incepi propriul business. 
 


Tags: start in afaceriplan de afacericum incepi o afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Cum incepi o afacere cu arborele Paulownia. Planificare si investitia initiala pentru un hectar

de Idei de afaceri
12 Mai 2022
Paulownia este un arbore care creste rapid, drept si este extrem de apreciat in randul producatorilor din industria de cherestea. Arborele poate...

Realizarea unui plan de afaceri eficient - solutia succesului in business

de Florin Amariei
12 Mai 2021
De la esec, pe culmile succesului! Planul de afaceri face diferenta! Te sperie doar gandul de a pune pe hartie cate ceva despre afacerea ta? Nu te...

Cum incepi o afacere cu servicii de ingrijire - babysitting si oldsitting

de Bogdan Guta
17 Nov 2014
"Simt ca afacerea se va dezvolta si ca piata se va largi pentru ca sunt tot mai multi oameni care isi permit sa apeleze la aceste servicii, de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]