Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cele 3 tipuri de afaceri care atrag investitori de tip business angel?

de Idei de afaceri 02 Dec. 2015 3970
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitorii de tip business angel sunt oameni de afaceri si manageri cu bani si experienta care sunt dispusi sa vina cu un anume capital in afacerea ta, in schimbul a 10 - 40% din partile sociale.

Pe de alta parte, Legea business angels, recent aparuta si in Romania, ii acorda investitorului un avantaj important: dupa ce invsteste si firma se dezvolta, isi poate vinde actiunile fara sa plateasca impozit pe dividende.

Insa, business angelii nu investesc in orice afacere. Sergiu Negut, un cunoscut business angel din Romania, a aratat care sunt cele 3 tipuri de afaceri in care ar investi un astfel de investitor cu experienta:

1. Modelul de afaceri unicorn.
In aceste tipuri de afaceri se incadreaza: o aplicatie fenomenala de mobil, sau Vector Watch - ceasul inteligent care concureaza cu Apple sau Samsung pe aceasta piata.

"Asta este modelul de unicorn, care ridica foarte multi bani din piata, cu tichete foarte mari, in ideea ca oamenii de acolo au o conexiune cu piata care la un moment dat poate sa faca vanzari de sute de milioane. Daca nu ajunge acolo, afacerea nu  functioneaza. Pana acolo, functioneaza cu niste pierderi uriase" - a explicat Negut.

2. Modelul pas cu pas.
Spre exemplu, magazinul online Emag, "este un business care creste pas cu pas in fiecare an, care in principiu nu intra in super-pierdere sau care are o pierdere mica si controlabila si care reuseste sa fie perfect functional, profitabil operational de la bun inceput", spune Negut.

3. Afaceri care calaresc un val.
Este vorba de produse sau servicii care:
- sunt "la moda";
- au o traiectorie in crestere;
- anticipeaza si satisfac o nevoie reala a consumatorilor in viitorul apropiat - maximum 5 ani.

"Mai cautam business-uri care calaresc un val de schimbare in societate. Eu vreau sa investesc in business-uri care profita de o schimbare care se intampla" - explica Negut.
Sursa: www.startupcafe.ro



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriafacerebusinessbusiness angelsinvestitoriafaceri unicornstart-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]