Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce afaceri au femeile din Romania si care este portretul-robot

de Alina Constantinescu 10 Oct. 2016 4436
4.09 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

44 de ani. Inteligenta, educata, focusata pe consultanta si retail. Asa arata portretul robot al femeii care face business in Romania. Un studiu realizat de compania de servicii financiare KeysFin releva ca, spre deosebire de anii trecuti, tot mai multe femei intra in afaceri.

Cele mai noi date de la Registrul Comertului si Ministerul de Finante, analizate de KeysFin, arata ca numai putin de 217.400 de femei sunt implicate in prezent in afaceri, in calitate de actionari majoritari la societati comerciale active pe piata romaneasca.

Cele mai multe femei fac afaceri in Bucuresti, unde sunt inregistrate 47.118 firme cu actionari majoritari femei, urmate de cele din Cluj (11.842 firme), de doamnele din Timis (9797 firme), Constanta (9401 societati), Prahova (7654 firme) si Ilfov (6984 societati).

Comertul cu amanuntul este domeniul cel mai atractiv pentru femei, dovada inregistrarea a numai putin de 24.130 de societati. Acestea mai conduc 9281 de firme specializate in transport si depozitare si 8854 de societati de consultanta si management.

Intre domeniile atractive se mai afla comertul cu amanuntul in magazinele nespecializate cu vanzare predominanta de produse nealimentare (7571 firme), lucrari de constructii rezidentiale si nerezidentiale (6458 societati), activitati de contabilitate si audit financiar (5891 firme), baruri si activitati de servire a bauturilor (4867 firme) si restaurante (4310 societati)

Alte peste 4000 de femei conduc business-uri in domeniul magazinelor de imbracaminte, 3913 au afaceri cu coaforuri si alte activitati de infrumusetare, iar peste 3300 conduc farmacii, mai arata analiza KeysFin.

Raportat la barbati, femeile conduc majoritatea afacerilor din sanatate si asistenta sociala (58,58%), gospodarii private (66,67%), alte activitati de servicii (51,78%) si sunt aproape pe picior de egalitate in invatamant (48,92%), intermedieri financiare (46,7%), activitati profesionale (44,38%), comert (43,62%), hoteluri si restaurante (42,64%),

“Daca la precedentul studiu, realizat de KeysFin, aveam in jur de 160.000 de femei implicate in business, acum avem 217.400 si asta numai cu statutul de actionari majoritari, adica de decidenti in materie de afaceri, ceea ce reprezinta un progres semnificativ”, spun analistii de la KeysFin.

“Datele statistice arata ca cele mai multe femei implicate in afaceri din pozitia de actionar majoritar sunt romance. Tot in tara noastra fac business, printre altele, 116 italience, peste 200 de chinezoaice, 105 femei din Germania, 74 de femei din Republica Moldova, 34 de austriece, 42 de turcoaice, 23 de frantuzoaice, 19 unguroaice si 26 de femei din SUA”, mai spun expertii KeysFin.

Statistica KeysFin mai arata, totodata, ca majoritatea firmelor in care sunt implicate femei in calitate de actionar majoritar au, in medie, trei salariati si o cifra de afaceri de pana in 500.000 lei.

“Cele mai tinere femei care fac afaceri sunt implicate in organizarea de spectacole (medie de 40 ani), servicii si activitati ale gospodariilor (41 de ani) in timp ce femeile cu varsta medie cea mai ridicata ( de peste 47 ani) activeaza in sanatate si asistenta sociala si tranzactii imobiliare. Asta in timp ce barbatii maturi sunt implicati mai ales in industria extractiva si cea prelucratoare, iar cei mai tineri in IT&C”, spun analistii KeysFin.

“(...) 8 din 10 femei care fac afaceri in Romania au studii superioare si sunt specializate in domeniile in care activeaza, de la comert, la contabilitate, sanatate si saloane cosmetice. Datele indica o profesionalizare tot mai accentuata a doamnelor si domnisoarele, o focusare accentuata pe domeniile cu potential de business ridicat, afaceri in care activitatea cu clientii este directa dar si in segmentele economice care presupun analiza economica detaliata, precum consultanta fiscala”, au mai afirmat cei de la KeysFin.


Tags: femei in afacericomert cu amanuntulcifra de afaceriafacere de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.09 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

Strategia pentru o afacere de succes in Romania

de Florin Amariei
26 Iul 2019
Antreprenorii sunt unii dintre cei mai "ghinionisti" oameni, intrucat ei pornesc pe un drum pe care trebui sa il construiasca singuri. Strategia...

Ovsatchel - pasiune tranformata in afacere de succes

de Camelia Diaconu
05 Mar 2019
Sa incepi o afacere profitabila nu este un pas dificil atunci cand planul de business este unul bine structurat si pus la punct pana la cele mai mici...

Reguli pentru o afacere de succes

de Camelia Diaconu
14 Aug 2019
Orice afacere trebuie sa indeplineasca mai multe criterii pentru a deveni un succes. Pe langa planul de afaceri bine stabilit si alegerea angajatilor...

5 trucuri pentru a porni o afacere de succes

de Florin Amariei
23 Ian 2020
Cand iti incepi propria afacere, cu siguranta primesti o multitudine de sfaturi de la oamenii care intri in contact si, in plus, gasesti o gramada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]