Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa il intrebi pe cel care iti face site-ul

de Andreea Rada 03 Iun. 2011 3409
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca nu ai cunostinte in domeniu, iti va fi foarte greu sa intelegi ce iti comunica domnul de la IT care iti construieste site-ul companiei. Cu atat mai mult, daca nu face parte din compania ta si este un serviciu externalizat. O sa iti fie destul de greu sa stii ce sa il intrebi inainte de a demara proiectul, asa ca iti venim in ajutor cu cateva idei:

• Se poate sa imi prezentati portofoliul D-voastra si site-urile facute pana acum?

Asta te poate ajuta sa vezi cu ce companii te aliniezi cand vine vorba sa iti alegi site-ul. Te va ajuta sa vezi care sunt modelele cele mai reusite, poate iti vor veni si tie alte idei.

• Cat de repede puteti face un site si cat dureaza asta?

Aceasta intrebare probabil ca iti pare usor banala. Dar atunci cand depinzi de un buget sau de o limita de timp, va fi una din intrebarile critice.

Daca stii ca esti o persoana care cauta si gaseste cusur in toate, cu atat mai mult va trebui sa vezi draftul de site de mai multe ori pana cand il vei publica. Incearca sa te concentrezi la tot ce ai de intrebat si stabilit pentru a optimiza costurile si timpul.

• Ce intra in pachetul de servicii aferent constructiei unui site?

Daca esti dispus sa platesti o suma mica pentru constructia unui site atunci nu te astepta sa primesti un post-service complet. In general, sunt pachete care includ si numere limitate de interventii si modificari, dar trebuie sa te asiguri de numarul acestora de la inceput. Daca este cazul renegociaza pentru un pachet complet.

• Ce tehnologie folositi pentru a face un update site-ului?

Este important sa stii acest lucru si este important sa te interesezi daca mai poti aduce si tu modificari apoi. Iti vor veni si alte idei pe parcurs si iti va fi mai usor daca vei putea sa le operezi chiar tu, cu minimul de cunostinte.

• Cum se comunica pe parcursul proiectului?

Sunt manageri care le comunica de la inceput design-erilor ce isi doresc dar la finalul proiectului realizeaza ca nu este chiar pe placul lor. Este important sa verificati site-ul in diverse stadii ale proiectului. Trebuie sa existe verificari constant de ambele parti pentru a evita situatii neplacute.

Incearca sa comunici foarte bine cu designerul site-ului tau. Daca proiectul nu iese asa cum ai dorit nu este neaparat doar vina lui. Poate din cauza lipsei datelor tehnice nu vei stii cum sa ii explici ceea ce vrei, consulta-te cat mai mult cu el.

Chiar daca ajungeti sa va plictisiti unul de altul, veti face treaba buna datorita unei constante colaborari.


Tags: websitetehonologiepachet de serviciidraft de site

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]