Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de carne, ficat gras si oua

de Ideideafaceri.ro 06 Iun. 2012 4440
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rata sa gasca, bine gatite, sunt deosebit de gustoase si pline de nutrienti necesari pentru o alimentatie sanatoasa. Carnea lor a fost apreciata de oamenii din toata lumea de secole. Rata Pekin este cunoscuta inca de pe timpul dinastiei Yuan din China, cand aceasta rasa s-a obtinut si a devenit cunoscuta pentru excelentele sale calitati gastronomice.

Cresterea ratei domestice pentru carne dateaza de acum cel putin 4000 de ani, iar cea a gastei de cel putin 3000 de ani. Palmipedele au fost apreciate pentru gustul lor si calitatile lor nutritionale atat in perioadele istorice de belsug, dar si atunci cand exista o lipsa accentuata de hrana.

Nutritionistii arata ca rata, ca si majoritatea alimentelor, poate fi inclusa intr-o dieta bine echilibrata. Ca si alte carnuri, rata si gasca sunt surse excelente de proteine de buna calitate, cu un continut de aminoacizi echilibrat. Carnea de palmipede contine, de asemenea, cantitati mari de saruri minerale (fier, fosfor), microelemente, vitamine.

Cand se compara carnurile "slabe", carnea de rata si gasca sunt foarte asemanatoare din punct de vedere al compozitiei cu celelalte carnuri. Valoare energetica mai mica decat a copanelor si a pieptului de rata are numai curca.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare si existenta unei preocupari importante pentru crescatorii de rate si gaste, cea de productie de ficat gras.

Acesta este produsul zootehnic cu cea mai mare valoare, a carui savoare este apreciata pretutindeni, de numeroase popoare ale lumii. Ficatul gras se obtine prin indoparea anumitor rase si hibrizi de rate si gaste. Indoparea se face de obicei cu porumb, prin folosirea caruia grasimea se depoziteaza in ficat.

Nu in ultimul rand, cresterea ratelor si gastelor aduce in calcul o productie importante de oua. Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua este o activitate complexa, care necesita cunostinte variate. Trebuie luate in calcul  particulritatile biologice, de crestere si intretinere, metabolismul pasarilor, gradul de climatizare a adaposturilor si nu numai.


>>>Aflati toate detaliile necesare pentru infiintarea unei crescatorii profitabile de rate si gaste in cadrul ghidului "Cresterea ratelor si gastelor".


Tags: cresterea ratelor si gastelorcrestere ratecreaterea gastelorrate si gasteficat gras

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]