Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata o zi din viata celor mai de succes antreprenori. 4 obiceiuri care ii definesc

de Ideideafaceri.ro 15 Dec. 2017 13497
3.91 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii de succes au cateva obiceiuri in comun si cu siguranta avem multe de invatat din exemplul lor. Pentru un antreprenor este vital sa invete din exemplul celor care au cunoscut succesul. Ei sunt dovada vie ca se pot cladi companii gigantice dintr-un garaj de student, ca exista mereu o speranta atunci cand toata lumea iti inchide usa, dar si ca prin incredere in propria idee si viziune despre business se pot crea branduri de milioane. Desi simpla adoptare a obiceiurilor unor antreprenori de succes nu garanteaza faptul ca vei da, la randul tau, lovitura, niste lectii putem cu totii invata. Iata cum arata o zi din viata antreprenorilor de succes:

  1. Organizarea, cea fara de care nicio activitate nu ar ajunge la bun sfarsit


Fara organizare si disciplina, o zi din viata unui antreprenor si unui CEO se poate transforma intr-un fiasco total. Cand lucrezi haotic, fara un obiectiv clar pentru ziua care se afla in derulare, majoritatea activitatilor sunt sortite esecului. Segmentarea zilei de lucru este extrem de importanta cand exista foarte multe lucruri de care trebuie sa te ocupi.


Impartirea zilelor in segmente atribuite fiecarei activitati in parte este un obicei ce apartine atat antreprenorilor de peste Ocean, cat si celor romani. De la Liviu Tudor, cel mai mare proprietar de birouri din tara noastra si pana la Bill Gates, omul care a fondat Microsoft, toti antreprenorii de succes au inteles importanta organizarii.


  1. Grija pentru propria persoana, mereu o prioritate chiar si cand timpul pare sa functioneze impotriva ta

 

O zi nu trebuie dedicata doar muncii, ci si unor aspecte ce tin de sanatate si de relaxare. Uneori in momentele de pauza ne vin cele mai bune idei si este vital sa ne ingrijim corpul chiar si atunci cand orele din zi nu par sa fie de ajuns pentru cate lucruri avem de facut. Majoritatea oamenilor de afaceri dedica zilnic timp si activitatilor fizice, cat si relaxarii, tocmai pentru ca inteleg cat de important este un moment de respiro.  

 

  1. Nicio zi fara sa rasfoiesti o carte

 

Niciodata nu trebuie sa consideri ca ai terminat de invatat. Intotdeauna mai exista lucruri pe care merita sa le afli si sa le pui in aplicare. Toti antreprenorii de succes vorbesc despre cat de important este sa citim carti ale altor antreprenori, sa invatam din exemplele lor si sa ne incheiem ziua citind o carte. Indiferent ca vorbim despre carti de business, carti tehnice sau romane fantastice, lectura este un mijloc de invatare excelent.

 

  1. Planul pentru a doua zi, esential pentru a nu te lasa acaparat de sarcini

 

Ziua nu trebuie sa se incheie fara sa te gandesti la ce urmeaza maine. Un plan schematic, facut doar in minte, sau chiar si pe foaie, in legatura cu activitatile de care trebuie sa te ocupi, te va ajuta sa iti pregatesti urmatoarea zi de lucru si sa ai o privire de ansamblu asupra tuturor aspectelor de care trebuie sa te ocupi. In felul acesta vei avea garantia ca nimic nu iti scapa.

 

Acestea sunt, in mare, factorii pe care ii au in vedere marii oameni de afaceri si pe care un antreprenor, la orice nivel, ar trebui sa-i ia in considerare. In definitiv, este vorba despre obiceiuri benefice pentru un stil de viata organizat, indiferent daca esti sau nu antreprenor.


Sursa foto: Production Perig/Shutterstock



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 28 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Nov 2023
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,25%, in timp ce indicele ROBOR la 6 luni a scazut la 6,32%, de la 6,33%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel...

Mentoring-ul pe intelesul tuturor. Cum se diferentiaza de coaching si cum te poate ajuta un program de mentorat

de Bianca Tila
09 Nov 2023
Mentoring-ul este un instrument strategic care poate fi ales de managementul organizatiilor mari pentru a face o integrare cat mai reusita a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]