Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti incepi o afacere ca decorator profesionist?

de Adela Simonescu 18 Feb. 2013 3238
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Birouri, locuinte, case de vacanta, sali de petreceri si sali de conferinte, baluri si gradini amenajate pentru organizarea de nunti sau botezuri ... iata doar cateva dintre locurile in care se cere ochiul format al unui decorator profesionist. Este adevarat ca si noi putem alege florile, pampoanele care vor veni pe scaune, husele si chiar si carpeta. Insa adevarul este ca riscam sa producem rezultate slabe si care ne vor compromite succesul intregului spectacol.

Asa ca vom face tot posibilul ca bugetul sa ne ajunga si pentru cooptarea unui decorator profesionist. Si trebuie sa recunoastem ca si pe timp de criza avem nevoie de astfel de servicii, lucru care ne duce cu gandul catre o oportunitate de afaceri care merita valorificata: oferirea de servicii de decoratiuni interioare.

Iata si care sunt pasii esential de efectuat pentru ca ideea de afacere sa devina realitate:

1. Proiectam un plan de afaceri care sa ne ajute sa ne organizam toate aspectele decisive pentru succesul intregii afaceri.
Este nevoie de informatii clare, referitoare la capitalul necesar pentru start-up si perioada de sustinere, informatii despre legislatia in vigoare, despre competitie, despre situatia industriei, despre trendurile existente, despre cerintele si caracteristicile consumatorilor ideali.

2. Stabilim o lista clara de necesitati si surse de cheltuieli. O estimare cat mai realista ne spune ca o astfel de afacere poate deveni realitate cu ajutorul unei sume de minim 5000 de euro. Si trebuie sa constientizam ca este un capital banesc destul de serios si pe care il putem forma cu ajutorul propriilor economii, imprumuturilor bancare, investitorilor sau prin cooptarea unui partener de afaceri care sa infuzioneze, alaturi de noi, sume banesti necesare.

3. Punem la punct un portofoliu de lucrari. Esential de constientizat este faptul ca nimeni nu ne va da pe mana un buget solid daca nu avem dovada ca stim cum sa ii gestionam si cum sa ii convertim in rezultate impresionante. Asa ca orice potential client va deveni unul activ in cazul in care va putea vedea un portofoliu de lucrari executate de voi. Pentru inceput, puteti sa va oferiti serviciile pro-bono, catre rude si prieteni, colegi si nu numai. Aveti nevoie de un fotograf profesionist care sa execute fotografii de calitate inalta, la rezolutie impresionanta. Fiecare lucrare trebuie sa contina un mic dosarel care va intra in portofoliu. Spuneti care a fost bugetul alocat, care au fost lucrarile efectuate si adaugati imagini before and after.

4. Consolidam o prezenta online de calitate inalta. Pentru aceasta sarcina, este nevoie de capital banesc destul de serios. Si asta se intampla pentru ca website-ul afacerii devine principala unealta care va ajuta sa cooptati clienti. Si daca website-ul dvs lasa de dorit, ei bine, nici clientii nu vor deveni activi, platitori.

Mai mult, nu uitati sa mizati in mod special pe retelele de socializare, insa fara infuziuni financiare mari, la inceput. Testati si bazati-va si pe forum-uri, bloguri si website-uri cu care nu intrati in competitie directa. Faceti schimburi  de servicii si de bannere si promovati-va o imagine impecabila.

De asemenea, esential pentru fidelizarea clientilor este sa impuneti o politica de preturi in echilibru perfect cu nivelul calitatii serviciilor oferite.

Nu in ultimul rand, nu uitati ca aceasta afacere are nevoie, pentru incasari cat mai mari, de  acreditari in domeniu. Nu uitati ca trebuie sa va continuati educatia si sa va perfectionati prin intermediul cursurilor, conferintelor, seminariilor si workshop-urilor pe care expertii din domeniu le organizeaza. Toate acestea, alaturi de reviste de specialitate si carti cu sfaturi si trucuri, va pot ajuta sa tineti pasul cu dinamica acestei industrii in deplina dezvoltare.


Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: decorator profesionistafaceri decoratordecoratiuni interioare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]