Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum obtii noul atestat de producator si certificatul de comercializare?

de Marinache Horia Cristian 07 Mai. 2015 3161
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform noii Legi a pietelor, detinerea atestatului de producator si a certificatul de comercializare este obligatorie incepand de la 1 mai, pentru toti agricultorii care vor sa isi vanda produsele in piete.

Noua lege a iscat controverse in randul fermierilor, acestia manifestandu-si nemultumirea fata de interzicerea accesului in piete, fiind in imposibilitate de a-si procura documentele respective.

In timp ce o parte a fermierilor acuza autoritatile, sustinand ca documentele nici macar nu au fost tiparite, ministrul Agriculturii a transmis ca acestea au fost trimise deja catre toate consiliile judetene din tara si pot fi oricand distribuite producatorilor.

Pentru agricultorii care nu au intrat inca in posesia noilor atestate si a certificatelor de comercializare, iata care sunt etapele de parcurs pentru a-si obtine aceste documente si a-si redobandi dreptul de a-si vinde produsele in piata.

1. Producatorul agricol se duce la primarie, unde solicita eliberarea celor doua documente, la fel cum cerea si eliberarea certificatului de producator.

2. Primaria este obligata prin lege fie sa elibereze documentele solicitate de agricultor in termen de 5 zile de la inregistrarea cererii, fie sa motiveze de ce nu le poate elibera.

3. Dupa inregistrarea cererii formulate de producator, primaria va realizeza o serie de verificari. In functie de rezultatul verificarilor, producatorului i se elibereaza cele doua documente.

De asemenea, primaria centralizeaza cererile primite de la producatori si le transmite Consiliului Judetean. Pe baza solicitarilor comunicate de primari, consiliile judetene/Consiliul General al Municipiului Bucuresti solicita Companiei Nationale „Imprimeria Nationala” - S.A. tiparirea necesarului de carnete de producator.



Tags: atestatcertificat de producatorproducatoricertificat de comercializareagricultori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]