Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa deschizi o afacere in domeniul tuningului auto?

de Silviu Marian Banila 06 Nov. 2014 7662
4.03 din 31 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru unii, autoturismul reprezinta doar un mod de transport, pentru altii a devenit un stil de viata. Baietii si fetele care-si personalizeaza masinile se impart in diverse tabere, dupa buzunar si nivelul de creativitate. in domeniul tuning-ului romanesc, batalia se da intre original si copie, frumos si urat, kitsch si calitate. Elementele estetice ale unei masini "tunate" le eclipseaza, de regula, pe cele tehnice. Privirile vizitatorilor de salon de tuning sau ale simplilor pietoni de pe strada se atintesc mai des asupra ansamblului estetic decat in fisa tehnica plina de modificari simandicoase.

Cu putini bani si multa indemanare creativa, poti avea o masina dupa care lumea sa intoarca ochii cu placere. Pe de alta parte, tuning-ul de calitate costa si se realizeaza in firme specializate. Intrebarea noastra este daca merita sau nu sa investim intr-o asemenea afacere, in Romania?

Raspunsul este simplu: „depinde de circumstante”. Site-ul de baza al tunerilor din tara noastra este fara indoiala www.4tuning.ro. Aici putem gasi aproape orice date referitoare la fenomenul tuning.

Ce ne-a interesat in mod special a fost sectiunea de afaceri, unde firmele isi expun „marfa” si interactioneaza direct cu posibilii cumparatori. O afacere in acest domeniu presupune, bineinteles, o investitie.

in functie de aria de activitate aleasa, te poti orienta si reorienta. Fie lucrezi pe partea estetica, fie pe cea de motorizare. Fie confectionezi faruri angel eyes pentru Logan, fie te dedici la kituri exterioare de mii de euro.

Fie ai cativa angajati care sudeaza tobe sport, fie incerci sa ajungi din urma firma MBM Tuning Professional, cea mai prolifica in sensul de tuning profesional estetic si tehnic.

Nimic nu se pierde, totul se transforma. Ca in orice afacere, exista riscuri. Lucrarile necalitative vor strica reputatia firmei. Concurenta e nemiloasa, preturile se bat intre ele, iar clientii pot migra cu sange rece de la o firma la alta. E dreptul lor.

Ca sa incepi o afacere in domeniul tuning-ului, e de preferat sa detii o experienta solida.

Tanar sau nu, e nevoie de experienta. Capitalul minim de pornire poate fi flexibil, profitul mediu lunar depinde de vanzari, exista potential urias de crestere, daca tinem cont de piata. Factorii de risc sunt, pentru o firma generalista de tuning, urmatorii: faptul ca se lucreaza per proiect auto, ca se lucreaza cu multi intermediari (service-uri, vopsitorii, echilibrari), ca angajatii au responsabilitati multiple. Tuningul, ca afacere, reprezinta o alternativa solida la un service auto clasic, la o spalatorie etc.

Alcatuirea portofoliului de clienti se face relativ usor, dar e nevoie de munca asidua. Mai exact, ca un user sa stie de prezenta ta pe piata, trebuie sa fii prezent pe piata, fie ca vinzi doua suspensii KW, fie ca vinzi un kit exterior integral de la Oettinger. O alta ramura de atac ar putea fi chiptuning-ul.

Multe service-uri auto au incorporat aceasta activitate de marire a numarului de cai ai masinii cu ajutorul resoftarii/upgradarii sistemului computerizat de la bord (ECU). Investitia este relativ scazuta, se amortizeaza rapid. Un chiptuning incepe de la 500 de euro in sus si poate urca semnificativ ca pret si calitate.



Tags: afacereafacerituningtuning automasinatuning profesional

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.03 din 5 - 31 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]