Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii creativ si productiv in afaceri in 2018

de Idei de afaceri 13 Feb. 2018 3135
4 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A incepe un business si a depune eforturi pentru a-l mentine pe piata necesita pricepere, dedicare si cunoastere. Antreprenorii si alti lideri in afaceri au nevoie de o creativitate extrem de dezvoltata pentru a ramane pe piata, pentru a mentine o buna relatie cu clientii si pentru a trece peste obstacolele inerente aparute pe parcurs. De multe ori, nu reusim sa vedem padurea de copaci. Acela este momentul in care ne blocam cu totul, iar afacerea trece printr-o criza.

Nu este insa cazul sa te ingrijorezi. Iata cateva strategii simple pentru stimularea creativitatii:

1. Aminteste-ti mereu care este misiunea ta si a afacerii tale

Misiunile sunt adesea scrise si uitate. Tine-o la indemana si arunca periodic o privire asupra acesteia, pentru a-ti aminti permanent scopul pentru care lupti. Cand iti este clar care este scopul (de ce au clientii nevoie de ceea ce le oferi), devine simplu sa raspunzi la intrebarea urmatoare: ce anume oferi si ce te face creativ. Daca nu ai inca stabilita o misiune, atunci este momentul sa scrii una.

2. Citeste zilnic

Inspira-te citind zilnic articole interesante pe internet despre imbunatatirea relatiei antreprenor-client. De multe ori, insa, a face acest lucru nu este suficient, astfel ca esti nevoit sa iesi din zona ta de confort si sa citesti temeinic pentru a-ti imbunatati aceasta capacitate.

3. Programeaza intalniri periodice cu angajatii pentru o sesiune de brainstorming

Angajatii tai au o perspectiva diferita asupra afacerii tale, astfel ca se poate dovedi a fi util sa programezi din cand in cand intalniri cu acestia, cu scop de informare. In acelasi timp, angajatii vor simti ca ideile lor chiar conteaza, iar acest lucru este vital pentru succesul afacerii tale.

4. Ia-ti o zi libera sau macar cateva ore pentru a merge intr-un loc care te inspira

A te detasa de acitivtatea zilnica pentru cateva ore sau chiar o zi intreaga te poate face sa te intorci la birou cu forte proaspete si perspective noi. A petrece cateva ore intr-un loc care te inspira si te calmeaza este esential.

Atunci cand iti acorzi ragazul necesar si nu te mai gandesti la munca ta de zi cu zi, reusesti sa redevii persoana creativa de dinainte, iar sentimentul trait este minunat.

5. Solicita sfaturi unor persoane din domenii diferite

Uneori, o persoana care nu are nici un fel de legatura cu domeniul tau de activitate se poate dovedi un bun sfatuitor si generator de idei. Cei mai buni atreprenori fac asta destul de des si s-a constatat ca cele mai bune si surprinzatoare idei iau nastere in compania celor mai neasteptate persoane, in cele mai neasteptate locuri.

6. Fa sport in fiecare zi

De obicei, atunci cand incercam din rasputeri sa fim creativi nu facem decat sa ne blocam si mai tare. Cateva minute de meditatie pe zi, petrecute in liniste, ne ajuta sa ne calmam si sa ne golim mintea de tot ceea ce este daunator, facand loc ideilor productive. Un bine-cunoscut om de afaceri spunea ca pentru el, faptul ca alearga periodic in parc fara a asculta muzica, acordand atentie doar
batailor inimii, are un efect similar cu cel al meditatiei.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: misiune afacerestrategie afacerestrategie de marketingbrainstorming

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]