Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii profesionist

de Andreea Rada 01 Iun. 2011 6316
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stim cu totii ca pentru a-ti putea dezvolta cariera sau afacerea trebuie sa fii un adevarat profesionist. Dar ce inseamna cu adevarat "sa fii profesionist"? Pentru unii, a fi profesionist inseamna sa te imbraci conform normelor la serviciu sau sa iti indeplinesti sarcinile corect. Pentru altii, a fi profesionist inseamna sa ai cat mai multe certificari intr-un domeniu, eventual puse in rama si atarnate frumos pe peretele din birou. Frank Tyger spunea ca "Profesionalismul inseamna sa stii cum sa faci, cand sa faci si... sa faci!" si ca "Profesionalismul este fermitatea calitatii".

Dar care sunt atributele de care ai nevoie pentru a fi un adevarat profesionist?



• Cunostinte de specialitate
In primul rand, profesionistii sunt cunoscuti pentru cunostintele lor de specialitate. Ei si-au luat un angajament personal profund de a se dezvolta si a-si imbunatati abilitatile. In anumite cazuri exista si dovezi ale acestor imbunatatiri, diplome si certificari.

Nu toate domeniile de afaceri se pot dezvolta cu ajutorul unei baze academice. Sunt domenii in care oamenii se remarca a fi profesionisti datorita unei experiente indelungate si nicidecum datorita numarului de cursuri si diplome obtinute.

• Competenta
Profesionistii isi fac treaba. Ei vor duce intotdeauna la bun sfarsit sarcinile. Un profesionist nu va ridica scuze, el va face tot posibilul sa isi rezolve problemele.

• Onestitate si integritate
Profesionistii isi tin cuvantul. Ei nu isi vor compromite valorile si vor face ceea ce trebuie, chiar daca uneori trebuie sa aleaga un drum anevoios.

• Presteaza munca de calitate
Profesionistilor le pasa de ceea ce fac. Lucreaza in mod constant pentru a imbunatati calitatea muncii lor.

• Respect
Un adevarat profesionist nu va lasa niciodata sa se vada ca a avut o zi proasta. Va manifesta respect fata de cei din jur, in orice circumstanta.

• Dezvoltare continua
Profesionistii nu permit ca abilitatile si cunostintele lor sa fie depasite. Vor fi intotdeauna la curent cu noutatile si vor invata in continuu cum sa fie cat mai productivi.

• Isi cunosc limitele
Un adevarat profesionist recunoaste cu usurinta atunci cand este depasit de situatie. El va cere ajutorul daca va avea nevoie. Este mai important sa duca sarcina la bun sfarsit asa cum trebuie decat sa fie orgolios.

• Responsabilitate
Profesionistii se simt responsabili pentru gandurile, sentimentele si actiunile lor. Vor recunoaste cu usurinta daca au facut o greseala si o vor repara cu siguranta. Aceasta calitate impreuna cu onestitatea si integritatea reprezinta elemente cheie in dezvoltarea unui adevarat profesionist.

• Stapanire de sine
Nu vei vedea niciodata un adevarat profesionist iesindu-si din fire. Chiar daca un client il enerveaza sau un partener de afaceri isi iese din fire, un adevarat profesionist trebuie sa isi pastreze calmul si aiba reactii potrivite.

• Imagine
Un adevarat profesionist are grija de imaginea lui. Nu va exista nici un moment in care sa lase garda jos din acest punct de vedere.

Dupa cum puteti vedea din elementele de mai sus, profesionistii sunt genul de oameni care ajung sa fie respectati si valorati de catre cei din jur. Este foarte important sa muncim pentru a putea obtine o astfel de reputatie, atat in plan personal cat si profesional.

Profesionistii sunt primii care vor fi propusi pentru o promovare. Li se vor atribui proiecte de valoare, iar pentru ei succesul devine o rutina.

Un adevarat profesionist nu va sari peste nici una din calitatile de mai sus. Daca ii lipsesc, de exemplu, onestitatea si integritatea, atunci degeaba va duce o sarcina la bun sfarsit.

 



Tags: profesionistcompetentaintegritatedezvoltare continua

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]