Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi in forta o afacere

de Stefania Tale 12 Iul. 2011 5369
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa ai un inceput puternic: 1. Gaseste modalitati pentru a creste profitul. In afaceri, exista cinci factori care influenteaza profitul. Daca poti sa ii tii in frau in timp ce iti tii costurile la acelasi nivel, vei reusi sa conduci o afacere de succes.

Este la fel de simplu precum obtinerea de mai multe lead-uri, transformarea acelor lead-uri in clienti, cresterea numarului achizitiilor clientilor, cresterea pretului mediu al vanzarilor tale si cresterea ratei profitului.



Fa unul dintre aceste lucruri in timp ce tii costurile mici si vei vedea cum creste profitul. Fa-le pe toate si vei vedea cum afacerea va decola de-a binelea.

2. Testeaza si masoara totul. 

Nu poti schimba ceea ce nu masori si nu poti spune daca un program sau o strategie functioneaza daca nu testezi si masori cu atentie si daca nu iti urmaresti rezultatele.

Un alt mod de a privi lucrurile este sa gandesti in termeni medicali. Este probabil sa obtii statistici de baza ale pulsului inimii, presiunii sangelui si ale respiratiei inainte ca acestea sa iti identifice simptome sau sa iti recomande directii corecte ale actiunii.

Acelasi lucru se intampla si in afacerea ta. De ce sa arunci bani pe o campanie de publicitate care costa mii de euro, dar care nu aduce niciun client la usa ta?

3. Accepta ca a invata mai mult inseamna a castiga mai mult.

Daca nu ai condus niciodata o afacere de milioane de euro, nu stii cum este sa conduci una – este foarte simplu. Dar poti invata cum sa conduci o astfel de afacere, chiar daca este vorba de afacerea ta de milioane de euro, afacere pe care o construiesti de la zero.

Totusi, trebuie sa accepti foarte rapid ca "invatarea" trebuie sa vina mereu inaintea "castigului" (cu exceptia cazului din dictionar).  Va trebui sa inveti mereu cat de mult poti despre vanzari, marketing si operatiuni daca vrei sa ai o afacere cu adevarat de succes.

O data ce ai facut asta, totusi, limita este cerul. Sa stii si sa aplici aceste fundamente simple la un nivel inalt este unul dintre motivele pentru care multi directori executivi si antreprenori castiga asa de mult. 

Identifica acele zone si apoi te poti decide sa inveti despre ele singur sau poti angaja un expert de la care sa inveti cat de mult poti – pentru ca nu stii niciodata cand iti vine o idee noua sau o strategie care te pot duce pe tine si afacerea ta la un nou nivel al succesului.

4. Nu oferi discount-uri, adauga valoare!

Ori de cate ori faci reduceri, nu faci altceva decat sa scoti bani din buzunarul tau, reducand astfel profitul net. Asa ca nu face asta! In schimb, creeaza valoare adaugata produselor si serviciilor tale!

Oricare este industria in care activezi, stabileste-ti ca obiectiv reducerea preturilor si cresterea rezervelor banesti cu ajutorul produselor low-cost sau cu costuri zero si cu oferte gratuite.

In fond, aceste mici obiecte nu te vor costa mult, dar vei construi relatii de incredere si vei genera publicitate word-of-mouth in randul clientilor tai. 

5. Ia-ti un antrenor!

Chiar daca nu ai un sfatuitor pentru afacerea ta ca sa te ajute la inceput si sa te ghideze in planificare si la efectuarea operatiunilor, ia-ti pe cineva care este obiectiv si care poate vedea afacerea ta din afara, cineva pe al carui sfat te poti baza ca sa ajungi la rezultate.

Adesea credem ca avem toate raspunsurile si ca suntem singurii oameni care putem face lucrurile asa cum trebuie. Realitatea este ca o pereche de ochi poate face minuni cand vine vorba despre operatiunile care trebuie realizate in afacerea ta. Cineva care priveste din afara poate fi intotdeauna sigur ca ajungi la sumele pe care ti le-ai propus si ca ai mereu profitul de care ai nevoie ca sa supravietuiesti.

Sper ca aceasta lista sa te ajute sa iti pui in ordine ideile si sa iti prioritizezi unele activitati care fac parte din procesul de planificare si de start-up.

Imi place sa spun ca nu exista mistere in afaceri si in viata, ci doar informatii pe care nu le cunoastem. Asa ca pregateste-te cat de mult poti, gandindu-te ca va fi nevoie sa faci schimbari si ajustari. Dar inarmat cu strategiile potrivite, poti salva timp pentru a ajunge mai repede la destinatia pe care ti-ai propus-o - chiar daca este vorba despre o realizare personala sau de afacerea ta.
 



Tags: afacerelead-uriclientistatisticiword-of-mouth

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Ponturi si greseli - sfaturi pentru o afacere de catering

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Atunci cand demarati o firma de catering, trebuie sa evitati unele greseli. De cele mai multe ori, puteti observa lucrurile care nu va fac placere ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]