Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere de familie cu produse cosmetice naturale

de Zenobia Badescu 24 Aug. 2012 7333
4.43 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O familie din Ramnicu Valcea, oameni traditionalisti, iubitori de natura si semeni, a luat startul unei afaceri cu produse cosmetice naturale la finalul anului trecut. Pe atunci, piata era deja influentata de trendul cosmeticelor naturale si tot mai multi oameni au inceput sa constientizeze pericolul din produsele comerciale uzuale. Prin urmare, dorinta lor s-a mulat pe cerinta pietei si asa s-a nascut “Naturale Handmade Cosmetics”. Insa, “inainte de a ne lansa pe piata ne-am pregatit cam un an de zile, timp in care au fost create primele noastre produse” ne destainuie dna Anca Otto, unul dintre membrii familiei, care in principal se ocupa de imaginea aceastei afaceri.

Pasiune, creativitate si putina stradanie, energie pozitiva amestecata cu ingrediente 100% naturale, iata elexirul care intrece orice produs industrial oferit de o firma de renume mondial.

”Afacearea noastra este una de familie. Cred ca a devenit un cliseu, dar marea majoritate a afacerilor incep in familie”, adauga dna Otto. ”Eu ma ocup de promovarea produselor si de imaginea lor iar un alt membru al familiei se ocupa cu manufacturarea lor.
Produsele noastre sunt facute dupa retete proprii si sunt manufacturate la Ramnicu Valcea. Din acest punct de vedere sunt produse 100% romanesti.”

Idei de Afaceri: Dna Otto, cum vedeti in prezent interesul pentru ingrijirea cu produse naturale in Romania?

Anca Otto: Inainte sa incepem acesta afacere, v-as fi raspuns ca Romania este inca la inceput in ceea ce priveste interesul pentru astfel de produse. Primul punct, exceptand magazinul on-line, unde produsele noastre au fost prezentate spre vanzare a fost Magazinul Plafar-Cozia din Ramnicu Valcea unde au fost primite foarte bine. Ne asteptam sa avem nevoie de o perioada de adaptare a produselor cu piata, insa nu a fost asa. Multe cliente cunosteau genul acesta de produse si s-au bucurat ca le pot gasi atat de aproape.
 
Sunt insa si persoane care nu au mai avut pana acum de pilda o crema fara apa, cum sunt cremele noastre, deci nu cunosc tipul acesta de produs, dar citind eticheta si vazand ca intr-adevar sunt 100% naturale, au fost dispuse sa incerce si au fost foarte multumite. Acelasi lucru s-a intamplat si la targul “Body, Mind& Spirit” care a avut loc in aceasta primavara la Bucuresti.

Idei de Afaceri: Care este secretul reusitei unei afaceri cu produse cosmetice naturale?

Anca Otto: Cand am inceput aceasta afacere, ne-am promis un singur lucru: indiferent de situatie sa nu facem rabat la calitate. Ne-am tinut intotdeuna de cuvant si clientii au apreciat.

 


Tags: cosmeticecosmetice naturalecosmetice handmadehandmadenaturale handmadeafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]