Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa incepi o afacere si sa fii propriul sef?

de Silviu-marian Banila 20 Apr. 2016 2697
3.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Calitatea procesului de management depinde de cea a antreprenorului. Stim ca acestia detin afacerile si isi asuma riscurile aferente.

Antreprenorii ocupa o pozitie forte pe piata din Romania. Sunt motorul economiei, activeaza in toate ramurile acesteia. Spiritul antreprenorial trebuie incurajat. Afaceristii trebuie motivati. Dar cum?

Prin munca lor, antreprenorii aduna laolalta banii, facilitatile de productie, forta de munca potrivita, materiile prime si controleaza procesele de marketing.

Anul trecut, un raport realizat de Amway privind mediul de afaceri la nivel global in 2015 sublinia faptul ca romanii cu varsta sub 35 de ani au potential antreprenorial peste media globala.

Atitudinea pozitiva a romanilor cu privire la antreprenoriat este in crestere cu 5% in comparatie cu anul anterior (75%) si peste media europeana (73%). Avem deci valoare!!

Cum poate fi definit rolul antreprenorului?

Inovatii: Antreprenorii se folosesc de oportunitati, creeaza noi bunuri si servicii, imbunatatesc produsele si serviciile deja existente.

Alternative: Antreprenorii adauga bunuri si servicii pe piata, ofera varietate, vin cu noi moduri de abordare a problemelor existente.

Joburi: Antreprenorii fac angajari, consuma resurse, dar aduc forta de munca responsabila de producerea acestor resurse.

Spre exemplu, in cadrul unei intalniri-fulger de afaceri, antreprenorii discuta cinci minute intre ei, apoi trec la urmatorul antreprenor si tot asa.

Important este ca toata lumea sa cunoasca pe toata lumea. Acest tip de program se desfasoara pretutindeni in lume. intalnirile sunt deschise,joviale si difera de meetingurile obisnuite.



Tags: antreprenoriafaceriantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]