Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli costisitoare pe care trebuie sa le evitati cand incepeti o afacere pe cont propriu

de Maria Nicutar 03 Iun. 2011 4468
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere profitabila nu se reduce la supravietuirea pe piata economica, ci la cifre de intoarcere favorabile, la viabilitate si putere de a se mentine pe piata ca alegere de top pentru clientii sai. De aceea, afacerile demarate pe cont propriu trebuie proiectate cu obiectivitate si realism pentru a se transforma intr-un succes de durata.

Iata cele mai mari 4 greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand incepeti o afacere:

1.    Nu v-ati ales afacerea care vi se potriveste. Nu aveti experienta in domeniul ales, nu cunoasteti piata si competitorii cu care aveti de-a face sau nu aveti o pasiune pentru acest tip de afacere. Nu veti reusi sa va imbogatiti in acest fel si este de preferat sa gasiti un alt domeniu.

2.    Estimarile incorecte privind capitalul necesar demararii si administrarii afacerii sunt surse principale de esec. De asemenea, faptul ca nu anticipati riscurile si problemele majore aferente va poate ruina in cel mai scurt timp.

Daca veti incepe o afacere cu un capital de investitii situate sub nivelul real veti avea toate sansele sa dati gres rapid. O optiune buna pentru a rezolva lipsa banilor pentru demarare este cautarea de modalitati de finantare.

La aceasta categorie includem bancile si investitorii independenti. O alternativa ar putea si restrangerea afacerii, urmand ca in timp sa o dezvoltati la capacitatea pe care ati dorit-o initial. Administrarea ei in regim part-time si in paralel cu o ocupatie care sa va aduca un venit stabil si solid este o alta decizie inteligenta pentru a va acoperi deficitul de capital.

3.    Nu detineti obiective clare. Pentru aceasta greseala veti plati bani grei. Este esential sa va stabiliti scopuri bine determinate pe termen scurt si pe termen lung. Acestea trebuie sa fie realiste si trebuie sa ganditi obiectiv. In momentul in care nu va concentrati pe un anumit traseu intr-o afacere va veti afla in situatia de a cheltui bani fara o strategie corecta si  fara o finalitate profitabila.
Alegerea unui model de afacere pe care doriti sa il urmati este una dintre cele mai bune metode de a va pastra pe un drum corect.

4.    Va uitati prea mult in tabara competitiei. Toti expertii din domeniu va pot spune ca este necesar sa va cunoasteti concurentii, dar aveti grija sa nu cadeti in extrema periculoasa de a va inspira din strategii care nu s-ar potrivit afacerii dvs.

Modul in care firmele competitoare isi conduc activitatea si iau decizii este unul la care s-a ajuns in functie de anumite circumstante care au survenit de-a lungul timpului.

Demararea unei afaceri cere o pregatire temeinica si sprijinul consultantilor de specialitate. Nu va feriti sa cereti ajutorul atunci cand nu stiti cum sa procedati si daca va permiteti sa patrundeti pe piata cu o anumita afacere. S-ar putea sa realizati ca ati scutit multi bani si ca ii puteti folosi in alte directii de actiune.




Tags: greseli in afacereafaceri pe cont propriu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]