Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli in afaceri - cum poti da gres intr-un business

de Camelia Diaconu 04 Sep. 2018 2675
4.2 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ciuda experientei de viata si a cunostiintelor avansate, sunt o multime de oameni care dau gres in afaceri, din cauza mai multor factori. Pentru a te asigura ca nu dai gres, iti propunem un material din care sa afli cateva lucrurile esentiale si de mare ajutor.

In ciuda eforturilor depuse, sunt si afaceri care dau gres dupa putin timp de la lansare. Fie din cauza organizarii, ori poate din cauza angajatilor, insa, au fost de multe ori intalnite cazuri cand oamenii de succes au avut afaceri care au esuat. Iata o lista cu cele mai frecvente.
 
Nu angajeaza oamenii potriviti. De cele mai multe ori, atitudea face totul. Nu conteaza ideea de afacere, ci oamenii care te vor ajuta sa o pui in practica. O echipa solida, cu bune intentii si pregatita sa te ajute, iti va oferi siguranta si incredere ca afacerea ta este pe maini bune. Angajarea oamenilor potriviti ar trebui sa presupuna oameni dedicati, cu experienta, cu personalitate, cu pasiuni, dedicati si cu initiativa. Oameni care deja s-au format si au o personalitate puternica in spate. De multe ori, afacerile dau gres in momentul in care angajatorii nu acorda importanta acestui criteria de selectie si angajeaza oameni total nepregatiti pentru domeniul pe care il practica.
 
Nu se concentreaza suficient pe afacere. Sunt companii care isi doresc atat de mult profitul incat se gandesc numai la cum sa faca mai multi bani. Nu tin cont de calitate si opteaza sa vanda produsul care nu se afla chiar intr-o stare perfecta. Nu isi identifica publicul tinta si nu au stabilit un standard pe care sa il respecte. Isi doresc doar sa fie cu un pas in fata celorlalti si sa fure startul, insa, in fond, calitatea nu este una respectabila.
 
Sunt dezorganizati. Pentru a functiona, un business, are nevoie de o echipa organizata in detaliu. Fiecare task trebuie sa fie bine stiut de membrii echipelor, la fel cum tu, personajul principal, trebuie sa fii persoana cea mai implicata din proiect. Nu te baza pe instinct si pe faptul ca lucrurile vor merge de la sine, caci afacerea trebuie sustinuta de experienta proprie, nu doar de noroc si intuitie. Este bine sa stii sa risti, insa riscurile mult prea mari si fara un font in spate, s-ar putea sa te duca spre pierzanie.
 
Nu iti mentine o idee preconceputa, daca tot mai multe persoane iti spun ca nu sunt de accord cu ea, pentru ca nu este una tocmai corecta. Lipsa vointei, insa fara argumente solide, te va conduce catre un esec sigur, fara sa mai poti recupera ceva.
Cauta intotdeauna solutii pentru orice situatie aparuta. Incearca sa monitorizezi orice activitate, sa fii pregatit sa schimbi cand ceva nu funcioneaza, sa consulti oameni specializati in domeniu, carora sa le ceri ajutorul si sa investesti suficient de mult timp, pentru a te asigura ca nu dai gres.
 


Tags: esec in afacerigreseli in afacerigreseli in business

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]