Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata ce legume poti cultiva cu succes daca stai la bloc

de Alexandra Popescu 07 Iul. 2014 4865
3.82 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile pot fi pentru toata lumea, dar asta se intampla numai daca lumea isi doreste. Unii sunt facuti sa aiba afaceri mari, precum Microsoft sau Facebook, insa altii sunt facuti pentru afaceri mici. Intr-adevar, multi se gandesc ce poti face de acasa, mai ales daca acasa inseamna la bloc.

 
Nu toti au avut norocul sa detina o casa cu o gradina mare sau un teren pe masura. Unii au un apartament, cu doua camere in general, care nu este de mare folos atunci cand vrei sa pornesti o afacere de acasa. Dar se poate! La bloc se pot cultiva plante aromatice, dar si legume sau fructe. Unde? Pe balcon! Balconul poate fi terenul afacerii tale, in loc sa fie un simplu loc pentru depozitat. Exista multi romani care recurg la aceasta metoda, iar rezultatele sunt pe masura. Numiti si mini-horticultori, acestia cultiva cu succes plante aromatice, rosii sau capsuni pe balcon.
 
Cei care isi doresc sa inceapa aceasta mini-afacere trebuie sa tina minte cateva sfaturi:
In primul rand, plantele nu trebuie sa fie mari, pentru ca locul sa fie eficient tot timpul.
In al doilea rand, amenajarea trebuie facuta intr-un mod placut, ordonat, pentru a-ti permite ingrijirea plantelor in mod corespunzator.

Plantele vor fi cultivate in ghiveci, iar cele care se dezvolta foarte bine in acest mediu nu sunt putine deloc. Printre plantele aromatice care pot fi cultivate la bloc se numara oregano, cimbru, busuioc, tarhon, menta, leustean sau marar. In plus, pe langa plante aromatice mai poti creste si morcovi sau patrunjel.
 
Legumele reprezinta o varianta foarte buna pentru cei care doresc sa le cultive la bloc. Exista cateva legume care se dezvolta in conditii foarte bune: rosiile, castravetii, ceapa sau ardeiul. Soiurile trebuie sa fie mici, iar atentia acordata acestora trebuie sa fie destul de mare. 
 
Cei care au un balcon mai mare isi pot permite sa cultive si salata verde, spanac sau rucola in ladite. In plus, capsunile sunt o varianta foarte buna pentru cultivarea la bloc, insa ele trebuie crescute acolo unde este cea mai multa lumina si unde razele solare bat cel mai puternic, pentru a permite coacerea lor. 
 
Pentru toate aceste culturi cel mai important element care ajuta la dezvoltarea lor este solul. Alege-l corect! Poti apela la cunostinte care locuiesc la tara pentru a-ti procura pamantul. In plus, trebuie sa folosesti fertilizatori naturali pentru ca sanatatea plantelor sa fie buna. Daca aceste conditii sunt indeplinite, nu trebuie sa uiti ca plantele, in general, necesita atentie sporita, mai ales cand sunt cultivate la bloc. Trebuie udate tot timpul si au nevoie de lumina. Daca esti responsabil, micile culturi pot fi foarte profitabile.
 
Cei care initiaza o astfel de afacere trebuie sa fie foarte pasionati si rabdatori cu fiecare cultura in parte. 
 


Tags: afaceriafaceri agricoleafaceri urbaneafaceri miciafaceri la domiciliu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.82 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]