Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri in 2012 - Afaceri agricole cu trandafir de dulceata

de Ideideafaceri.ro 21 Mai. 2012 6288
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trandafirul de dulceata se cultiva pentru petalele sale de importanta impresionanta pentru industria farmaceutica, pentru industria cosmetica si pentru industria prelucratoare de fructe. Fructele speciei Rosa rugosa sunt fructe cu un aport impresionant de vitamina C, continutul variind intre 800 si 2.700 mg%. De asemenea, fructele speciei contin vitamine precum A, B2, K, PP etc., substante minerale si zahar, K, Ca, Fe,Mg, acizi malic si citric, pectine si taninuri.

In Romania se cultiva destul de multe specii de trandafir de dulceata, mai ales in gospodaria individuala, dar predomina cel cu floarea de culoare rosie cu reflexe violacee si petale catifelate. In ceea ce priveste existenta plantatiilor industriale, trebuie sa luam in considerare ca discutam despre suprafete mici, de obicei la statiunile de cercetari sau in sfera lor de influenta.

Cu alte cuvinte, discutam despre un domeniu agricol extrem de fertil, o sursa bogata de idei de afaceri profitabile.

Pentru cei interesati de cultura trandafirului de dulceata este esential de retinut faptul ca discutam despre specii cu pretentii scazute fata de caldura. De asemenea, sunt specii care rezista bine la ger in timpul repausului de iarna.

Mai mult, fata de lumina pretentiile sunt moderate, ceea ce face posibila cultura in conditii de semi-umbra. Cu toate acestea, trebuie sa luam in calcul faptul ca aceste specii sunt pretentioase fata de apa si prefera umiditatea ridicata atat in sol, cat si in atmosfera.

Pentru cei care doresc sa valorifice aceste idei de afaceri, trebuie mentionat faptul ca alegerea terenului pentru infiintarea plantatiilor se face in functie de cerintele speciei. Chiar daca este o specie rustica, rezultatele cele mai bune se obtin pe solurile cu fertilitate medie, eventual cu posibilitati de mecanizare a culturii pentru usurinta sporita in procesul de intretinere.

>>>Cititi toate detaliile esentiale referitoare la cultura trandafirului de dulceata in cadrul lucrarii "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".


Tags: trandafir de dulceatacultura trandafiruluicultura trandafirului de dulceatatrandafir dulceata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]