Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incredere si eficienta

de Andreea Rada 02 Iun. 2011 3006
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei care sunt increzatori in fortele proprii au o mai mare eficacitate. In cazul in care apare o sarcina mai dificila o vor considera o simpla provocare si o vor trata cu optimism. A fi increzator nu inseamna "a fi cu nasul pe sus". Nu porniti de la ideea ca le stiti pe toate si ca le puteti face pe toate. Increderea in sine si eficacitatea lucreaza foarte bine impreuna si sunt strans legate.

Iata cateva idei despre cum sa devii mai increzator:



• Fii mai increzator

Stiu ca suna ciudat, dar pentru a fi increzator trebuie sa fii increzator. Indiferent de nivelul de incredere in sine pe care il ai acum, se poate si mai mult. Trebuie intotdeauna sa cauti noi metode de a-ti analiza abilitatile si de a le imbunatati.

Te pot ajuta in acest demers sa reintalnesti oamenii care ti-au dat curaj si in trecut. De asemenea, poti incerca sa faci din nou unele activitati care iti dadeau o mai mare incredere in sine.

• Concentreaza-te pe succes

Cu cat vei avea mai mult succes cu atat vei fi mai increzator. Nu ma refer la acel succes pe care l-ai obtinut cu usurinta, ci la lucrurile pentru care trebuie sa muncesti foarte mult. Daca ai succes intr-un domeniu inseamna ca il stapanesti bine, iar asta nu are cum sa nu ajute la cresterea nivelului de incredere.

• Observa-i pe ceilalti

Va fi mult mai usor sa devii increzator cand vezi ca se poate. Succesul celor din jurul tau te poate ajuta sa te ambitionezi si sa iti doresti si tu acelasi lucru.

Incearca sa te inconjori de oameni de succes si de oameni increzatori in fortele proprii. Gaseste-ti un mentor si invata de la toti cei din jurul tau. E bine sa inveti chiar si de la cei care fac greseli, asa cum invata ei din propriile greseli poti si tu... din ale lor.

• Gestioneaza situatiile stresante

Fii optimist si invata sa tratezi corect situatiile problematice.

Cele doua calitati - eficienta si increderea in sine, sunt, asa cum am mentionat deja, foarte strans legate. Poti fi increzator pentru a fi eficient sau poti fi eficient pentru a deveni mai increzator.

Ai nevoie de amandoua intr-un echilibru desavarsit pentru a putea duce sarcinile de serviciu si cele din plan personal la bun sfarsit.

 



Tags: incredere in sineeficientaoptimismsuccesambitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa ai succes in pandemie cu o afacere nisata

de Florin Amariei
03 Aug 2020
Un tanar a reusit imposibilul: a pornit o afacere si are succes chiar si-n pandemie. Iata ce a facut acesta. "In perioada ei de glorie,...

Fii in satul tau fruntas si devino un antreprenor de succes

de Idei de afaceri
27 Mai 2020
Inca de anul trecut, numarul romanilor care au migrat de la oras la sat a devenit mai mare decat al celor care s-au mutat in sens invers. Potrivit...

De ce are nevoie un startup pentru a avea un succes rasunator

de Idei de afaceri
06 Mar 2020
Punerea pe picioare a unei afaceri inseamna multa munca, strategie si planificare in avans, insa nu este imposibila. De multe or,i insa,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]