Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La 12 ani, un pusti conduce deja propria lui companie

de Marian Curelaru 19 Mai. 2014 2495
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Moziah Bridges, un copil din Memphis, si-a creat, in urma cu trei ani, propria companie: "Mo's Bows", un magazin de papioane colorate produse manual. Firma lui are acum o cifra de afaceri de 90.000 de dolari.

Micul antreprenor ar putea deveni noua vedeta a amatorilor de success-story in stil american. Si pe buna dreptate: el nu are decat 12 ani, dar este deja patronul propriei intreprinderi de peste trei ani. Businessman-ul precoce s-a lansat in confectionarea de cravate papion, doar pentru ca nu reusea sa gaseasca papioane cool, dupa spusele lui, asa ca a creat "Mo's Bows" ("Papioanele lui Mo"), o mica intreprindere, acum prospera.
 
Precum toti baietii de varsta lui, noua ani la acea vreme, Moziah avea idoli. Dar nu timbrul vocilor lui Justin sau ale Jonas Brothers era cel admirat. Ii placea look-ul lor si il inspirau de asemenea papioanele pe care le purtau acestia. Dar a fost deceptionat atunci cand a incercat sa-si imite modelele si n-a gasit in magazine decat cravate papion uni si urate, dupa cum a povestit pentru revista "Huffington Post". I-a spus mamei sale ca nu va purta niciodata asa ceva la gat, pentru ca "barbatii adevarati isi poarta propriile creatii", asa ca, intr-o zi, s-a gandit sa foloseasca carpele bunicii ca sa faca papioane si sa le vanda.
 
Bunica lui Moziah, croitoreasa de peste 50 de ani, l-a invatat sa coasa si i-a furnizat materialele textile colorate. Daca la inceput a lucrat la masina de cusut a bunicii, dupa un timp, aceasta i-a cumparat propria lui masina de cusut. In cateva saptamani, peste 30 de creatii i-au imbogatit garderoba. Look-ul pustiului face furori in randul colegilor din curtea scolii. Asa a ajuns sa-si lanseze compania "Mo's Bows", la doar noua ani.
Doi ani mai tarziu, succesul companiei nu se dezminte. Societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 90.000 de dolari. Cele 20 de modele de cravate papion prezentate pe site-ul firmei cunosc un adevarat succes: tanarul antreprenor primeste comenzi de la mai multe magazine de moda masculina de top. Trei croitori lucreaza acum pentru firma: Moziah, mama lui si prima angajata a companiei "Mo's Bows", recrutata doar cu cateva saptamani in urma.
 
Invitat pe platourile celor mai mari show-uri americane, Moziah Bridges ramane totusi un copil. Mama lui are grija ca el sa se culce devreme si sa continue scoala pentru a-si pastra echilibrul. Ceea ce i-a dat lui Moziah o noua idee: sa vanda un papion din care toate castigurile vor servi la finantarea unor tabere de vacanta pentru copii. El se imagineaza deja la scoala de design Parsons din New York, peste cativa ani, si se asteapta ca Justin Bieber sa poarte una din creatiile sale.
Intre timp a ajuns si in revista Forbes, pentru ca este considerat unul dintre cei mai tineri anteprenori de succes. Isi vinde deja produsele in Tennessee, Alabama, Texas, Louisiana, South Carolina si Arkansas si stie cum sa aiba grija de imaginea lui, in afara de a purta papioane: deja participa la evenimente caritabile si doneaza din banii pe care ii produce.
 


Tags: copii antreprenorimoziah bridgesmo’s bowspapioanedesign

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]