Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meyer Luskin, antreprenorul care a facut avere din... paine veche

de Ilinca Dobrescu 31 Mar. 2014 2713
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meyer Luskin este unul dintre miliardarii Americii. Antreprenorul are 87 de ani si este proprietarul companiei cu sediul la Los Angeles, Scope Industries.

Nu este unul dintre antreprenorii care sa caute faima in presa, ci mai degraba un om care tace si face.

In urma cu trei ani, in anul 2011, a facut o donatie de 100 de milioane de dolari Universitatii din California (UCLA), motivand gestul prin trei argumente fenomenale: nu ar fi putut studia la UCLA fara bursa academica de 30 de dolari pe saptamana, aici si-a intalnit sotia in urma cu 60 de ani si aici a capatat educatia multidisciplinara fara de care nu ar fi reusit in afaceri, noteaza Manager.

Dar cum a ajuns antreprenorul atat de bogat? A cladit un imperiu care se ocupa cu reciclarea produselor de panificatie vechi si expirate.

Toate brutariile au stocuri de produse de panificatie pe care nu reusesc sa le vanda la timp. Conform legii, nu poti sa donezi painea care se afla la limita termenului de garantie, asa ca marfa era pur si simplu aruncata, motiv de paguba financiara pentru mii de business-uri.

Compania miliardarului se ocupa cu preluarea produselor de panificatie vechi si expirate. Produsele sunt selectate si se elimina cele care sunt expirate.

Produsele care se afla inca in termenul de garantie sunt apoi transportate la una dintre cele 12 fabrici de prelucrare la nivel national, urmand sa fie transformate in mixuri pentru crescatorii de animale din intreaga lume.

Astfel, covrigii vechi, painea, tortilla, pizza, pastele, biscuitii, chips-urile si alte produse de patiserie sunt uscate si coapte. Crescatorii de animale din lume platesc bani frumosi pentru a-si hrani vacile, porcii, puii si caii cu aceste produse alimentare necesare.

Scope Industries are venituri anuale de peste 110 milioane de dolari, mai noteaza Manager.ro. Tinta lor? Evident, sa transforme gunoiul unora in aurul altora.

La final, descoperim o idee de afacere trasnet si o poveste de afaceri cum rar intalnesti. Din paine invechita, un antreprenor a scos un miliard de dolari si acum da inapoi catre viitori antreprenori de la care asteptam si mai multe idei de afaceri care sa ne uimeasca.





Tags: meyer luskinidee de afacereafaceriafaceri de successcope industries

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]