Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere profitabila este chiar propria casa! Dar nu orice casa ci o CASA PASIVA.

de Zenobia Badescu 15 Aug. 2012 6177
3.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sistemul de constructie pasiva sau de „zero energie“ inseamna o casa care prin concept si realizare are un necesar de caldura redus, sub 15 kW/mp/an, iar acest necesar trebuie sa si-l asigure cat mai mult din energii regenerabile: soare, vant si energia pamantului. Daca obtine mai multa energie este si mai bine, deoarece o poate introduce in sistemul energetic local (are panouri fotovoltaice si cantitatea de energie electrica obtinuta este mai mare decat necesarul).

O casa pasiva ofera conditii de locuire foarte confortabile si sanatoase, atat iarna, cat si vara. Intr-o casa pasiva lipseste cu desavarsire igrasia, iar vara racoarea din interior este foarte placuta.

De ce am avea nevoie de o astfel de casa? Desigur, din motive economice, dar mai este ceva, mult mai important pe termen mediu si lung: constructiile clasice se claseaza de departe ca „cele mai mari poluatoare, in Europa cu circa 40 de procente, iar in Romania cu circa 50 procente“, afirma domnul Marin Crutescu, director general AMVIC. „Poluarea datorata cladirilor se refera la cantitatile de CO2 privind materialele de constructii ce se introduc intr-o locuinta noua, cat si in exploatarea ei pe timp de minimum o viata“, mai precizeaza acesta.

Solutiile si planul de bataie pentru a diminua consecintele dezastruoase ale poluarii, din acest punct de vedere, ni le dezvaluie tot dl Marin Crutescu.

1. Construirea de case care sa consume foarte putina energie

– constructiile pasive (se pot incalzi doar cu energia emanata de aparatele casnice, de becuri, de caldura de la corpurile umane sau cu un aport foarte mic de la soare, vant si sol);

– mai nou a aparut conceptul de ,,case pasive de zero energie“ in Directiva 31 a Uniunii Europene din 2010, unde se precizeaza faptul ca, incepand cu anul 2018, toate constructiile administrative noi din UE vor fi in sistem „ZERO ENERGIE“, iar cele pentru populatie incepand cu 2020.

Deja o parte din tarile europene (Germania, Suedia, Finlanda, Norvegia etc.) au devansat acele termene si se construieste de acum in sistem pasiv sau de „zero energie“. Constructiile pasive si de zero energie, prin faptul ca au un consun foarte mic de energie si acesta il produce din energii regenerabile, duce la obtinerea de case NEPOLUANTE in exploatare.

Atentie: in comparatie cu o cladire pasiva, o constructie clasica sau de joasa energie nu poate sa-si asigure aproape intregul necesar de energie, deoarece acesta este mare si greu de realizat sau costurile sunt foarte mari.

2. Plantarea a cat mai multor copaci care vor absorbi CO2 si vor elibera oxigen.
Un hectar de padure elibereaza pe an 9.000 kg de oxigen. Avem 3 milioane de hectare de pamant necultivat, hai sa le plantam cu arbori!

3. Folosirea in constructii a unor tehnologii adecvate
Spre exemplu, tehnologia cofrajelor termoizolante ,,pierdute“, din neopor ignifugat (AMVIC) salveaza fiecare de la taiere 10 copaci (nu se mai utilizeaza cherestea la cofrarea/decofrarea stalpilor, a buiandrugilor si a centurilor).

Cei care si-au realizat construcţii pasive au beneficiat prin programul guvernamental „Casa verde“ de urmatoarele sume: 6.000 lei pentru montarea de panouri solare ACM si 8.000 lei pentru montarea de pompe geotermice.

Asadar, casa pasiva reprezinta astazi cel mai nou standard in materie de eficienta energetica a unei cladiri si cu siguranta isi merita numele de casa viitorului.


Tags: casa pasivacase pasivecasa verdezero energieenergii regenerabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]