Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ofera lectii de muzica in cadrul propriei afaceri

de Alexandra Popescu 28 Apr. 2014 3469
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice talent poate fi transformat intr-o afacere in cele din urma. Chiar daca ai ani de munca grea in spate si multa bataie de cap, la un moment dat poti decide sa fii pe cont propriu. Nu trebuie ca afacerea pe care o dezvolti sa fie una mare, ci poate fi una mica care te face pe tine fericit. Pe parcurs o poti mari.

Muzica este modul prin care ne exprimam sentimentele, suferinta, bucuria. Este confidentul nostru in orice situatie. Insa, nu toata lumea stie sa cante la un instrument muzical sau nu toata lumea care are voce o are si antrenata. Daca stapanesti perfect un instrument muzical sau mai multe, iti poti deschide propria ta mica afacere. 
Trebuie sa oferi lectii de muzica copiilor si nu numai. Poate canti la chitara, pian, vioara, saxofon sau din voce. Lectiile de muzica sunt foarte cautate de catre oameni. Dar inainte de a-ti incepe aceasta afacere, trebuie sa ti cont de niste pasi, importanti chiar, pentru ca nu oricine, oricand poate oferi lectii de muzica. 
 
Pentru inceput, trebuie sa stapanesti foarte bine un instrument muzical. Inainte de a-ti deschide afacerea, trebuie sa ai o anumita experienta ca profesor la o scoala de muzica. Acolo vei invata pasii pe care trebuie sa ii urmezi cu un incepator, vei invata sa te controlezi in situatii mai tensionate si, nu in ultimul rand, vei invata de la cei mai buni. Daca ai toate calificarile, atestatele care sa dovedeasca ca esti apt pentru asta, deschide-ti o afacere. O poti face in paralel cu locul de munca, pentru a te asigura ca va merge. Lectiile de muzica pot fi predate la tine acasa, intr-o camera speciala si linistita sau intr-un alt loc amenajat, daca dispui de mai multi bani pentru investitie. De cele mai multe ori, elevii isi urmeaza profesorul, mai ales daca acesta este unul exemplar.
 
Nu trebuie neaparat sa detii tu toate instrumentele pe care esti specializat. Ca muzician ai oricum pentru tine, asa ca iti va fi usor, mai ales ca nu trebuie sa investesti. O chitara sau un pian sunt destul de scumpe. Si la scoala de muzica elevii trebuiau sa vina cu instrumentul muzical de acasa sau cel putin la majoritatea scolilor. Asa vor face si in cazul tau. In plus, poti merge la elev acasa sa ii predai lectii. 
 
Poti sa oferi lectii individuale sau sa formezi grupuri mici, unde toti sunt la acelasi nivel. Asta este in functie de preferintele clientilor. Ca tarife, ar putea fi putin mai mari decat la o scoala de muzica, insa nu le umfla mai mult decat trebuie. 
Ca si cost de deschidere a acestei afaceri, nu ar trebui sa fie unul mare, deoarece majoritatea manualelor si instrumentelor le ai. Mai ai nevoie doar de spatiu. Poti investi in alte instrumente, daca stii ca ai nevoie. 
 
Pe viitor, iti poti deschide propria scoala de muzica, unde sa ai si angajati pentru fiecare instrument muzical si sa te extinzi. Profitul trebuie sa il reinvestesti daca iti doresti dezvoltarea afacerii. Atunci, insa, vor fi costuri mai mari, vei avea nevoie de aprobari si spatii care sa te avantajeze.
 


Tags: afacerimuzicaantreprenorafaceri la domiciliu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]