Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pariu castigator: productia de vafe pentru inghetata

de Idei de afaceri 22 Ian. 2018 3169
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee interesanta de afacere pentru anul 2018 este producerea vafelor pentru inghetata. Astazi aflam povestea Victoriei Ceparu care pana in anul 1992 a lucrar ca inginer chimist in cadrul unei intreprinderi producatoare de lacuri si vopsele din localitatea Sacalaz, judetul Timis. Dupa privatizarea intreprinderii, Victoria s-a orientat catre industria alimentara desi nu avea niciun fel de experienta, considerand ca este un domeniu in care cererea de produse va fi mereu ridicata.

Asadar, folosind gospopdaria proprie ca baza de productie, a achizitionat din Serbia doua utilaje noi pentru producerea cornetelor de inghetata si a angajat 6 persoane. Pentru productie a folosit retete indicate de furnizorii de utilaje.

Initial, Victoria a crezut ca piata de desfacere va fi de la sine asigurata. Cand acest lucrfu nu s-a intamplat, a inceput sa ii abordeze personal pe proprietarii automatelor de inghetata de pe strada si pe cei ai cofetariilor, propunand colaborari. Astfel, a ajuns sa aiba clienti in toate regiunile Romaniei.

In ceea ce priveste locul de desfasurare a activitatii, una dintre camerele casei servea drept spatiu de productie, alta era folosita pentru depozitarea materiei prime si a treia pentru stocarea produselor finite.

In vederea indeplinirii normelor HACCP, in anul 2006 a fost construit un spatiu de productie si depozitare ca anexa la imobilul existent, cu o capacitate de productie de 15.000 de vafe/utilaj/zi x 5 utilaje= 75.000 de vfafe/zi, cinci zile pe saptamana.

La inceputul anului 2009 a finalizat o investitie de aproximativ 1 milion de euro constand in construirea unei hale de productie si depozitare si in achizitionarea unei liniii automate de fabricat vafe. Doi ani mai tarziu a cumparat o linie automata pentru fabricarea foilor de napolitane, recurgand la fonduri europene nerambursalbile FEADR.

Ca urmare a efectuarii investitiei, capacitatea de productie a sporit la 160.000 de vafe/zi, in conditii de lucru in 3 schimburi, cu doi operatori/schimb.

Linia automatizata de producere a vafelor reduce implicarea umana in procesul de productie. Se micsoreaza durata ciclului de productie, crescand in acelasi timp calitatea produsului finit. Se reduc pierderile tehnologice printr-o reglare mult mai exacta a utilajului, iar rebuturile sunt aproape eliminate.

Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 22, anul II, iunie 2015


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu vafeafacere cu inghetatafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]