Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 90% dintre oamenii de afaceri care trec printr-un esec se retrag din antreprenoriat

de Botezatu Razvan 30 Mar. 2017 4018
4.25 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa incepi o afacere nu este niciodata usor. In afaceri poti sa castigi sau sa pierzi. Insa, chiar daca pierzi, trebuie sa te ridici si sa te ambitionezi mai mult, sa valorifici ceea ce ai invatat din pierdere.

Un studiu de piata realizat de CITR Group si derulat la nivelul unui esantion de aproape 100 de antreprenori ale unor companii de impact asupra business-ului romanesc, din sapte regiuni ale tarii, arata ca 69% dintre manageri pun dificultatea activitatii companiei pe seama conducerii defectuoase, neperformante, mai degraba decat pe contextul economic (scaderea comenzilor, diminuarea numarului de clienti, contractarea pietelor).

Asadar, 92% dintre oamenii de afaceri care trec printr-un esec se retrag din antreprenoriat, desi, conform expertilor, se afla in cel mai propice moment din punct de vedere al experientei si au sanse mai mari de reusita cu un nou business.

"In aceste conditii, in care jumatate din companiile romanesti de impact se confrunta cu dificultati si piata nu genereaza atat de multi antreprenori pe cat de multi esueaza, ne uitam pasiv la o mare pierdere pentru economia noastra. Societatea si mediul de afaceri nu incurajeaza antreprenorul care nu a reusit din prima, desi esecul e categoric mai valoros decat pasivitatea", a declarat Alexandru Tanase, asociat coordonator CITR.

Cel mai important ingredient in succesul unui antreprenor este perseverenta

Din pacate, esecul e privit ca o sentinta pe viata in Romania. Multi antreprenori care esueaza in afaceri se tem sa mai incerce o data.

"Marea majoritate a celor care constata ca nu le-a iesit din prima din cauza propriilor greseli se teme sa mai mai incerce o data, in loc sa-si capitalizeze resursa experientei. E important ca societatea si mediul de afaceri sa sprijine antreprenorii cu experienta si sa nu se grabeasca in a le atribui eticheta esecului.

Din punctul nostru de vedere, disparitia acestor oameni din business este o pierdere asemanatoare unui exod intelectual. Acesti manageri au trecut prin transformari uimitoare in urma esecurilor si beneficiaza de o experienta bogata, care i-ar ajuta mult in viitor sa nu repete greselile si sa creeze business-uri sustenabile'', a afirmat Alexandru Tanase.


Sursa: Agerpres


Tags: esec in afaceriantreprenoriatsucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Proiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile

de Florin Amariei
27 Iul 2018
Circa 400 de participanti vor putea accesa cursuri gratuite de antreprenoriat si o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro prin programul...

Abilitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti succes in afaceri

de Camelia Diaconu
10 Ian 2020
Indiferent de domeniul ales, orice antreprenor care isi doreste sa porneasca o afacere pe cont propriu, are nevoie sa stie ca exista cateva abilitati...

Lectia de antreprenoriat: care este diferenta dintre administratorul unei afaceri si Directorul General

de Idei de afaceri
26 Feb 2018
Daca un antreprenor nu face diferenta intre rolul de proprietar si rolul de CEO, compania in care este implicat este pe un drum gresit. Directorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]