Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru etapa dinaintea lansarii

de Marian Curelaru 20 Feb. 2014 2374
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunteti pregatit sa va creati o intreprindere? Aveti o idee, dar nu stiti de unde sa incepeti? Pentru cei care ezita inca sa-si creeze propria companie si isi pun mii de intrebari, sfaturile unor experti ii pot ajuta sa lupte contra ideilor preconcepute si a descurajarilor. Sunt sfaturi simple pentru sporirea increderii in sine, pentru relansare si pentru reusita in diferitele etape ale pregatirii antreprenoriale.

Nu te lansa sperand la o imbogatire rapida

O larga majoritate de tineri creatori de intreprinderi n-a incetat nicicand sa creada in povestile cu eroi din copilarie, doar ca i-au schimbat cu figurile mitice de antreprenori care dau lovitura si acumuleaza rapid milioane de euro, ajutati de noroc si fara prea mare efort. Adevarul este mai degraba "multi chemati, putini alesi", considera Alain Fernandez consultant francez si formator in antreprenoriat, autorul lucrarii "44 de trucuri pentru a va lansa propria afacere" (Editura Eyrolles, 2014).

La zece imbogatiri rapide sunt sute de esecuri ale creatorilor care au ales o cale necastigatoare, fascinati de scopuri nerealiste. Imbogatirea poate fi o consecinta, dar niciodata un scop. Aceasta nu inseamna totusi ca trebuie sa te pregatesti pentru a trai vreme indelungata doar lipsuri si suferinte fara rasplata. Desi cursa spre bogatie nu este principalul obiectiv, este confortabil sa dispui de un venit regulat si suficient pentru acoperirea nevoilor si constituirea unor rezerve. Cu un model de afacere corect construit ne imbunatatim sensibil activitatea zilnica.

Alege simplitatea

Intr-o dinamica de perfectionare profesionala, cautarea continua a simplitatii este probabil cel mai bun ghid pentru a te apropia de o anumita idee de perfectiune. Simplitatea nu este sinonima cu simplismul. Nu este deloc facil sa faci lucrurile simplu. Simplitatea de urmarit este mai curand opusul complicarii, eliminarea superficialului care mascheaza relatiile intre componente, pentru a identifica si a scoate in evidenta fundamentalul, structura primara a lucrurilor. Este un efort de sinteza care impune eliminarea tuturor zgomotelor care ingreuneaza intelegerea sau impiedica realizarea.

Cautarea simplitatii este indispensabila la toate nivelurile actiunii profesionale. Fie ca este vorba de integrarea in retelele de parteneri, fie de construirea modelului de afaceri sau de proiectarea produsului ori serviciului, alege mereu calea simplitatii. Documentele trebuie sa fie clare, argumentele simple si precise, iar interlocutorii sa inteleaga fara efort mesajul comunicat.

Ce calitati trebuie sa ai pentru a te lansa?

Cel mai important sfat pentru un viitor creator de intreprindere este sa aiba incredere in sine. Apoi, sa-i asculte creativ pe ceilalti, sa fie optimist si ambitios, spune François Bergerault, antreprenor si autor al lucrarii "De la idee la intreprindere: Cum sa va concretizati proiectul" (Ed. Dunod, 2013). Alte sfaturi decurg din ceea ce potentialul antreprenor vrea sa creeze. Astfel, pentru o companie in domeniul marketingului sau al comunicarii, este esential sa fii creativ, in timp ce pentru un cabinet de expertiza contabila, rigurozitatea este vitala.

Indiferent de domeniu, trebuie sa fii pragmatic pentru a te adapta la schimbari si sa poti modifica eventual modelul de business in functie de oportunitati.


Tags: lansarea afaceriisfaturialain fernandezfrancois bergeraultrealismsimplitatecalitati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ponturi si greseli - sfaturi pentru o afacere de catering

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Atunci cand demarati o firma de catering, trebuie sa evitati unele greseli. De cele mai multe ori, puteti observa lucrurile care nu va fac placere ca...

Afacere bio - sfaturi utile pentru gestionarea afacerii

de Camelia Diaconu
01 Oct 2018
In prezent, cererea pentru produsele bio este tot mai mare datorita numarului ridicat de persoane care isi doresc sa consume doar alimente sanatoase,...

Sfaturi utile pentru o afacere agricola profitabila

de Camelia Diaconu
16 Iun 2020
Mediul rural pune la dispozitie tot mai multe afaceri profitabile, acesta fiind motivul principal pentru care tot mai multi tineri isi doresc sa...

Sfaturi pentru a ajunge omul de succes admirat de ceilalti

de Camelia Diaconu
11 Iun 2018
Atigerea succesului nu este deloc un punct usor, mai ales ca tine cont de o multime de factori, care nu intotdeauna depind in mod direct de tine. Iti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]