Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri! Cum sa iti deschizi un tea shop!

de Ilinca Dobrescu 04 Aug. 2012 3084
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe persoane adora ceaiul si isi cultiva o adevarata pasiune pentru cele mai rafinate tipuri de ceai. Sa fie oolong, sa fie sencha, gunpowder sau mate?

Iata cateva detalii interesante despre cum sa procedam daca vrem sa ne deschidem un mic tea shop, cat mai rapid si simplu:

1. Asigurati-va ca nu porniti la drum doar cu un mic plan subred in minte. Este nevoie sa asterneti pe hartie sau pe laptop cateva detalii importante. Aceste detalii vor fi colectionate intr-un dosar. Noua ne place sa ii spunem acestui dosar "Plan de Afaceri". Pe unii ii sperie ideea asa ca ii putem spune si COLECTIE DE INFORMATII ESENTIALE pentru demararea si sustinerea, conducerea si dezvoltarea afacerii.

Cateva aspecte de punctat in cadrul planului de afaceri: cui va adresati si ce cerinte au consumatorii ideali, ce preturi sunt dispusi acestia sa plateasca, cine sunt competitorii dvs, ce capital va este necesar (minim 30.000), ce legislatie trebuie sa respectati, in cat timp ati putea atinge pragul de rentabilitate  si in cat timp ati putea atinge pragul de profitabilitate si nu numai.

2. Asigurati-va ca stiti ce spune legislatia in vigoare, ce autorizatii sunt necesare, ce avize trebuie sa obtineti, ce reguli trebuie sa respectati pentru a lucra in COMPLETA LEGALITATE!

3. Identificati o locatie perfecta, o locatie care sa se potriveasca si cu audienta dvs tinta. Este esential sa mergeti acolo unde va gasiti cei mai multi clienti ideali.

4. Identificati furnizorii seriosi si care va pot oferi marfa de calitate la oferte reale si extrem de avantajoase. Un sfat mic: Nu va bazati niciodata pe un singur furnizor. Ce se intampla daca acesta nu reuseste sa isi onoreze comanda si ramaneti fara foarte multe produse pe stoc?

5. Identificati angajatii perfecti. Veti avea nevoie de cineva care sa vanda ceaiurile, de cineva care sa administreze stocul de intrare, de un contabil si de cineva care sa se ocupe de personal si de salarizare, de un angajat pentru transportul marfurilor si nu numai. De asemenea, este esential sa aveti un avocat, un consultant financiar, un programator, un web designer si un grafician. Cam multi profesionisti, nu-i asa? Chiar si in aceste conditii, eforturile merita efectuate, mai ales daca ceaiurile sunt pasiunea dvs.

6. Achizitionati marfa de intrare pe stocul de inceput si asigurati-va ca va promovati mica afacere: website, blog, pagina de Facebook, forum-uri, flyere si brosuri in zona apropiata de magazinul dvs samd.

7. Lansati deschiderea micului dvs tea-shop si depuneti eforturi sustinute pentru a va tine cheltuielile in frau si pentru a va maximiza nivelul de profituri!


Mult succes!


Tags: tea-shopafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]