Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri: de la idee la realizarea acesteia

de Liliana Constantin 21 Mar. 2011 5191
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai in minte o idee de afacere pe care vrei sa o pui in practica? Ia in calcul imediat argumentele si contraargumentele ei. Daca esti inca in cautarea ideii potrivite, iata sfatul meu: lasa-ti libere imaginatia si fantezia.

Iata care sunt pasii care trebuie parcursi de la gasirea ideii de afaceri la punerea ei in practica:



1. Identificarea unei idei de afaceri.

Poti sa visezi singur cat vrei, dar s-a demonstrat ca din discutiile cu cei apropiati, au rezultat cele mai multe idei de afaceri. Asa ca nu ezita! Cere parerea in stanga si dreapta si analizeaza cele auzite. Intoarce ideea pe toate partile, cauta-i punctele tari si punctele slabe.

Este posibil sa-ti treaca prin minte cele mai nastrusnice idei, dar "va trebui sa cobori cu picioarele pe pamant".

Atentie! Cea mai eficace idee este aceea sustinuta de resuse. vezi care sunt resursele de care dispui si abia apoi stabileste care dintre ideile de afaceri cunoscute este cea mai potrivita pentru tine.

2. Evaluarea resurselor.

Gandeste-te care sunt persoanele care te pot ajuta: familie, prieteni, cunostinte. Incearca sa afli ce cunostinte, relatii si resurse are fiecare. Apoi pune pe hartie resursele materiale de care dispui. Ia in considerare si sursele de finantare la care poti apela.

Este de dorit sa ai cel putin jumatate din banii care iti trebuie pentru start-up. Este foarte greu sa pui pe picioare o afacere atat de costisitoare.

Cel mai importnt lucru: nu renunta la jobul actual! Pentru a merge in paralel cu ambele (jobul si afacerea) ai grija la urmatoarele aspecte: sa nu fii acuzat ca rezolvi problemele de afaceri in timpul programului si sa nu fii suspectat de concurenta neloiala, in cazul in care afacerea are acelasi obiect de activitate cu firma la care lucrezi.

Poti renunta la job numai in momentul in care afacerea se dezvolta, nu exista riscul falimentului imediat, iar profitul echivaleaza, cel putin cu salariul la care renunti.

3. Evaluarea necesitatilor.

Pune pe hartie un sumar al celor necesare:
- materialele: spatiu, utilaje, materii prime etc.
- banii necesari demararii afacerii
- resursele umane de care ai nevoie
- informatiile necesare start-up-ului

Intr-un cuvant, tot ce iti este necesar pentru investitia initiala.

4. Analiza surselor de finantare.

Aici trebuie sa ai in vedere care sunt resursele financiare si materiale de care dispui. gandeste-te care sunt variantele de garantii pe care care le ai la indemana in cazul unui imprumut bancar: casa, masina, bunuri personale.

5. Planul de afaceri

Inainte de infiintarea firmei trebuie sa ai foarte clar in minte, dar si pe hartie, drumul pe care-l vei parcurge.

Planul de afaceri este un instrument foarte important prin care poti obtine un imprumut bancar. El trebuie sa specifice foarte clar sarcinile fiecarui membru al echipei.

6. Autorizarea firmei.

Trebuie sa alegi un nume pentru firma, care trebuie verificat si inregistrat la Registrul Comertului. Se redacteaza  actele de infiintare a societatii in prezenta unui jurist si se autentifica la notariat. Se incheie un contract de societate in cazul in care sunt 2 sau mai multi asociati. Se varsa capitatul initial minim - 200 lei. Se realizeaza dosarul pentru functionarea firmei. Se publica in Monitorul Oficial.

Dupa inmatricularea la registrul comertului, societatea a devenit persoana juridica si este autorizata sa efectueze acte de comert.

Succes in afaceri!
 



Tags: idei de afaceriresursenecesitatifinantareplan de afaceriautorizareregistrul comertuluimonitorul oficial

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

6 idei de afaceri pentru 2021

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Daca esti in cautarea unor idei de afaceri pentru 2021, atunci noi iti propunem 6 din care sa alegi! Antreprenoriatul este plin de provocari, insa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]