Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stevia dulce, o afacere agricola de succes

de Silviu Marian Banila 17 Iul. 2013 10559
4.18 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zilele trecute, am vazut o stire scurta pe ProTv, referitoare la cultivatorii de stevie dulce. Ca orice stire scurta, nu iti spune mare lucru, dar ideea de afacere in sine este excelenta. M-am gandit sa o dezvolt, pentru a vedea, alaturi de dumneavoastra, daca "se merita sau nu". Raspunsul este inca de la inceput "Da, se merita!". Dar de ce?

Stevia Rebaudiana e o planta dulce utilizata ca indulcitor in alimentatie, fiind deosebita de specia traditionala intalnita in Romania, Stevia Rumex, spun cercetatorii.

Stevia rebaudiana este de 300 de ori mai dulce decat clasicul zahar si il poate inlocui cu succes, fiind mai benefica – o lingura de stevie echivaleaza cu 5 linguri de zahar.

Care ar fi beneficiile unei afaceri cu stevie dulce?

Pentru corpul uman, sunt multiple: efect anti-bacterian, nu provoaca carii, poate fi folosita si de diabetici, stimuleaza energia, diuretic natural, regleaza presiunea sangelui si duce la pierderea in greutate, trateaza afectiunile gingivale, regleaza nivelul glicemiei din sange.

Stevia dulce este sanatoasa pentru organism si dintr-un hectar (30.000 plante) rezulta in fiecare an 2.000-2.500 kg de frunze uscate. Stevia se recolteaza din primul an. Plantatia de stevie dulce dureaza trei decenii. Poti obtine aproape 7 lei/kg de frunze uscate de stevie dulce.

Pretul unei afaceri cu stevie dulce ajunge undeva la 15.000 euro, pentru 30.000 plante stevie. Stevia dulce creste in sudul Americii, fiind sora buna cu stevia noastra, dupa cum scrie ziarul Formula As.

Numele farmaceutic este dulcostevina.

In 1812, un francez, Benjamin Delessert, a reusit sa extraga zaharoza din sfecla. Zaharul a devenit insa un aliment periculos.

Dulcostevina este un extract obtinut din planta de origine sud-americana Stevia rebaudiana. Ea se intalneste in Paraguay si Brazilia. S-ar putea ca producatorii de bauturi carbogazoase Coca Cola si Pepsi sa treaca la folosirea unui indulcitor natural, urmand a folosi chiar stevia dulce.

Dulcostevina este un extract natural din frunzele steviei dulci, care contine pe langa steviozida, substanta cu gustul dulce cel mai puternic, si alte principii active sinergice, precum rebaudiozida, steviolbiozida etc, precizeaza cercetatorii. Acest amestec are efect indulcitor si terapeutic, poate fi administrat in forma pura sau lichida.

De asemenea, pulberea este extractul cel mai pur al plantei, conditionat sub forma unui praf albicios, cu un efect de indulcire atat de puternic, incat pus pe limba, creeaza senzatia de amarui.

La randul ei, solutia de dulcostevina are o putere semnificativa de indulcire. Sase picaturi din aceasta solutie indulcesc un pahar de limonada de 200 ml, iar opt picaturi, o cana de ceai de 300 ml.

Dulcostevina previne numeroase boli: diabetul, obezitatea, cariile dentare, infectiile renale, litiaza renala, este folosita la tratamente interne precum cele pentru diabetul de tip I, diabetul de tip II, hipertensiunea, adjuvant in ischemie cardiaca, adjuvant in aritmie cardiaca, infectiile gripale, retentiile de lichide, candidoza, adjuvant in depresie, acnee, rani.

Unul din zonele unde extractul este cu adevarat miraculos, scrie Formula As, este cel al slabitului. Dulcostevina are ZERO calorii si nu ingrasa niciun pic. Mai mult decat atat, studiile nu au scos la iveala vreun efect advers la aceasta stevie dulce si nici vreo reactie alergica la acest tip de produs.

In Romania, dulcostevina este produsa atat ca pulbere, cat si in stare lichida de o companie din Prahova si este OMOLOGATA ca supliment alimentar de catre Ministerul Sanatatii. O identificam usor in farmaciile si magazinele naturiste din toata tara.

Ca urmare, aceasta afacere agricola are un viitor asigurat!



Tags: afaceri agricole stevieafaceriafacereafaceri agricolesteviestevie dulceindulcitor naturaldulcostevinaafacere agricola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.18 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]