Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STIMULAREA INITIATIVEI PRIVATE: Antreprenoriat si consultanta gratuita pentru ideile de afaceri ale elevilor

de Denisa Andronescu 04 Apr. 2011 4137
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Intalnirile pe care le-am avut pana acum ne-au aratat ca ideile bune de business nu sunt intotdeauna conditionate de experienta. Proiectele prezentate ne-au aratat ca liceenii au curaj si creativitate, ingrediente esentiale pentru a reusi ca antreprenori. Ne dorim ca toate acestea sa ramana intacte in timp si sa ne reintalnim si in mediul real de business, EximBank fiind dedicata sustinerii intreprinzatorilor". Maria Sandor, consilier al presedintelui EximBank

Junior Achievement (JA) si EximBank au organizat la Oradea o intalnire cu tineri intreprinzatori din 16 licee locale, inscrise in programele de antreprenoriat "Compania" si "Enterprise Without Borders", derulate de JA, in cadrul careia elevii au beneficiat de o sesiune de pregatire pentru mini-companiile pe care le-au creat.

Evenimentul de la Oradea face parte dintr-un proiect mai amplu, pe care JA il deruleaza in parteneriat cu EximBank, al carui scop este dezvoltarea antreprenoriala si pregatirea inca de pe bancile scolii a viitorilor intreprinzatori.

Pana in prezent, au fost derulate 4 editii ale proiectului, la Bucuresti, Craiova, Baia Mare si Iasi.

In cadrul intalnirii gazduite de Colegiul National Mihai Eminescu din Oradea, elevii au aflat care sunt oportunitatile de antreprenoriat oferite tinerilor prin programele Compania si Enterprise Without Borders si competitia  nationala Compania Anului.

Dupa ce au vizionat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, cele peste 10 mini-companii JA si-au prezentat ideile de afaceri primind feedback de la expertii EximBank, intr-un dialog constructiv.

Consultantii voluntari EximBank au raspuns intrebarilor tinerilor si au oferit ”intreprinzatorilor” sfaturi pentru obtinerea de finantare pentru derularea afacerii.

La concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch s-au inscris pe loc tineri care au avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este creativa si fezabila.

Juriul format din reprezentanti ai EximBank, ai Colegiului National Mihai Eminescu si ai Inspectoratului Scolar Judetean a ales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participantii.

”Intalnirile pe care le-am avut pana acum ne-au aratat ca ideile bune de business nu sunt intotdeauna conditionate de experienta. Proiectele prezentate ne-au aratat ca liceenii au curaj si creativitate, ingrediente esentiale pentru a reusi ca antreprenori. Ne dorim ca toate acestea sa ramana intacte in timp si sa ne reintalnim si in mediul real de business, EximBank fiind dedicata sustinerii intreprinzatorilor”, a spus Maria Sandor, consilier al presedintelui EximBank.

Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Colegiului National Mihai Eminescu din Oradea.

Programul Compania ii ajuta pe tineri sa afle concret  ce inseamna sa fii antreprenor prin activitati care presupun introducerea pe piata a unui produs sau serviciu viabil, infiintarea, functionarea si mentinerea pe piata a unei afaceri. Prin parcurgerea tutoror etapelor necesare functionarii unei companii reale, de la studiu de fezabilitate, atragerea de capital, organizarea companiei, pana la planul de afaceri si efectuarea înregistrarilor contabile, elevii isi dezvolta abilitati de lidership, de comunicare in echipa, capacitatea de a lucra in conditii economice reale.

Programul Enterprise without Borders este un program international de educatie antreprenoriala pentru tineri care le ofera oportunitatea de a se pregati pentru cariera de antreprenor sau manager prin experienta conducerii propriei companii pe o piata international  a. Tinerii studiaza valoarea comertului european, dobandesc abilitati pentru a functiona pe o piata internationala si stabilesc colaborari intre scoli din diferite tari, participante la schimburile comerciale pilot.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare, asigurare - ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene. Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 284.000 de elevi din 2.400 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesati www.jaromania.org.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe.




Tags: idei de afacerieximbankjunior achievement

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Nov 2023
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,25%, in timp ce indicele ROBOR la 6 luni a scazut la 6,32%, de la 6,33%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel...

Mentoring-ul pe intelesul tuturor. Cum se diferentiaza de coaching si cum te poate ajuta un program de mentorat

de Bianca Tila
09 Nov 2023
Mentoring-ul este un instrument strategic care poate fi ales de managementul organizatiilor mari pentru a face o integrare cat mai reusita a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]