Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Peste 70% dintre romani isi doresc propria afacere, dar se tem de instabilitatea mediului economic

de Alina Constantinescu 13 Oct. 2017 3150
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

METRO a realizat un studiu international in cadrul caruia a analizat afacerile independente din 10 tari. Majoritatea romanilor isi doresc propria afacere, insa putini dintre ei fac acest pas, din cauza unor piedici precum dificultatea de a gasi sprijin financiar si instabilitatea mediului economic.

Studiul International privind Afacerile Independente are scopul de a cunoaste in profunzime atitudinea publicului fata de antreprenori, cat si de a oferi perspective asupra provocarilor cu care se confrunta antreprenorii, asupra experientei acestora si a modului in care poate fi gestionata o afacere pentru a avea succes.

Asadar, pentru cercetare, METRO a selectat un esantion de 10.000 de persoane din Romania, Germania, Franta, Olanda, Italia, Portugalia, Republica Ceha, Turcia, Rusia si China. Cercetarea scoate in evidenta punctele tari dar si ingrijorarile afacerilor independente, atat din perspectiva detinatorilor de afaceri cat si a celor care aspira la deschiderea unui nou business.

Cand au fost intrebati care este cea mai mare amenintare asupra succesului afacerii lor, majoritatea antreprenorilor si-au exprimat ingrijorarea cu privire la lipsa unui sprijin financiar, situatia economica din tara lor, taxele si birocratia. Aceste ingrijorari variaza in functie de tara, de situatia economica generala si taxele din tara respectiva, fiind mai evidente in Italia si Romania.

Majoritatea romanilor si-ar dori sa aiba o afacere proprie (71%), dar in acelasi timp 41% dintre ei sunt ingrijorati cu privire la situatia economiei in viitor si 28% cu privire la evolutia din sfera politica, arata studiul realizat de grupul german Metro in Romania.

Procentul romanilor interesati de un business propriu este mult mai mare decat media din cele 10 tari participante la studiu, de 48%, tara noastra fiind depasita doar de Turcia (74%) si urmata de China (58%).

Studiul mai arata ca majoritatea francezilor si chinezilor (80%) sunt increzatori in propriile guverne, in ceea ce priveste sustinerea micilor afaceri, la polul opus fiind insa italienii (cu doar 18%) si romanii, cu 24%.

Daca ar fi sa o ia de la inceput, noua din zece antreprenori ar alege sa porneasca o afacere proprie.

In ciuda tuturor provocarilor pe care le evidentiaza acest studiu, detinatorii de afaceri sunt foarte increzatori in decizia lor de a incepe o afacere: daca s-ar putea intoarce in timp, un procentaj coplesitor de 89% dintre cei intervievati ar alege sa devina din nou antreprenori.

Alti factori care subliniaza preferinta pentru afacerile independente includ calitatea produselor si a serviciilor oferite, dar si relatia apropiata a antreprenorilor cu clientii lor.

„Aceste rezultate ne dezvaluie noi perspective cu privire la importanta pe care o acorda societatea afacerilor independente si ne ajuta sa intelegem ce ii motiveaza si ce ii ingrijoreaza pe antreprenori. Un lucru iese in evidenta: sunt foarte multe persoane carora le-ar placea sa porneasca propria afacere, dar in final nu o fac.

Acest studiu analizeaza motivele care stau la baza acestei decizii. Potentialul antreprenorial este stimulat numai daca exista un cadru potrivit si se acorda sprijinul adecvat.(...)”,
spune Olaf Koch, Presedintele Consiliului de Administratie METRO AG.

Studiul realizat de METRO se poate vizualiza aici >>


Tags: oportunitati de afaceriafeceri in romaniasprijin financiareconomieafaceri independente

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cele doua banci selectate de Ministerul Economiei pentru implementarea programelor START si SRL-D

de Alina Constantinescu
07 Sep 2016
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a selectat, ca partenere in implementarea Programului pentru stimularea...

Programul National Apicol 2017-2019: masuri de sprijin financiar

de Alina Constantinescu
26 Iul 2016
Sprijinul financiar alocat pentru perioada 2017-2019 (de 21.508.480 euro) este repartizat astfel: - pentru anul 2017 – 7.169.494 Euro...

Oportunitati de afaceri pentru sezonul de vara

de Andrioae Ruxandra
04 Iul 2014
Cauti un job pe timpul verii? De ce sa nu-ti incepi propria afacere in loc sa lucrezi pentru altcineva? Pe langa indeplinirea obiectivului propriu de...

Oportunitati de afaceri de viitor: Cursuri de parenting!

de Maria Nicutar
10 Iun 2013
Sa fim parinti ni se pare tare dificil, uneori imposibil sa o scoatem la capat fara tipete si nervi. Nu reusim sa ne disciplinam copiii in mod...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]