Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 15 scuze pe care le invocam pentru a nu incepe o afacere!

de Adela Simonescu 18 Iun. 2014 2425
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Invocam zeci, sute sau chiar mii de scuze pentru a nu incepe o afacere. Suna straniu insa aceasta este realitatea. Cand vine vorba despre un start-up in afaceri, teama este mare si unii ar spune chiar ca este spaima sau teroare.

Daca dau gres? Daca pierd banii? Daca voi regreta ca am inceput o afacere? Daca nu ma voi descurca si imi voi dezamagi investitorii?

Va sunt familiare aceste spaime? Iata si care sunt cele mai teribile scuze pentru a nu incepe o afacere, conform INC:


1. Imi este prea teama.
Nici noi nu suntem mai linistiti cu privire la un posibil scenariu de start-up. Floare la ureche nu va fi nici daca discutam despre o banala afacere cu un blog. Orice afacere implica o doza serioasa de riscuri pe care nimeni nu si le va asuma pentru noi.


2. Nu detin coneziunile potrivite. Cu toate ca in mediul business vei avea nevoie de numerosi profesionisti, te asiguram ca cele mai dificile sarcini tu le vei indeplini, pe cont propriu. Nu te teme daca pare ca nu ai conexiunile potrivite. Acestea se castiga in timp.


3. Am venit in scena prea tarziu. Cu toate ca pare ca toate ideile bune sunt luate, sigur mai este loc, mai ales daca discutam despre idei inovative.


4. Nimeni nu ma asculta si nu pot sa imi fac mesajul auzit. Este cazul sa refaci mesajul, sa fii sigur ca tot ceea ce spui este relevant si ca te adresezi audientei potrivite.


5. Nu am finantele necesare. Banii se castiga si ei si nu va fi o sarcina imposibila atat timp cand cauti in mod constant surse de finantare si metode de economisire pentru a-ti tine bugetul sub control. La nevoie, nu ezita sa incepi o afacere in sistem part time, chiar in paralel cu activitatea profesionala pe care deja o desfasori.


6. Nu am suficient timp la dispozitie pentru a-mi pune in aplicare ideea de afacere. Adevarul este ca orice afacere cere investitii de bani, energie si timp. Exista si idei de afaceri care pot fi valorificate cu resurse mai reduse, pe care sa le extindem in mod treptat. Numeroase afaceri pot fi incepute pe sistem part-time si, in timp, pot fi dezvoltate in mod optim la sistem full-time.


7. Nu am abilitatile si competentele necesare pentru a deveni om de afaceri. Cu totii credem ca este nevoie de cel putin doua facultati si trei MBA-uri pentru a face fata provocarilor aferente inceperii si dezvoltarii unei afaceri. In realitate, multe afaceri au fost si sunt in continuare initiate si dezvoltate de tineri fara pregatire adecvata.


8. Ideea mea de afacere nu este indeajuns de buna. Foarte putine sunt situatiile in care simtim ca avem pe maini o idee de afacere cu adevarat geniala. Foarte des, suntem dati inapoi de sentimentul ca avem idei de afaceri banale. Solutia este una singura: imbunatatiti-le!

continuarea pana la 15 aici>>>


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afacerisucces in afaceristart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]