Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa incepi o afacere

de Ideideafaceri.ro 02 Aug. 2019 3431
3.55 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceperea unei afaceri nu este deloc o munca usoara. Practic, acum se iau cele mai importante decizii, care vor conta pe intreaga desfasurare a business-ului ales. Decizia nu este deloc usoara, asa cum nici aspectele pe care trebuie sa le cunosti nu sunt de neglijat. Inceperea unei afaceri presupune cunostinte pe care trebuie sa le ai si, sa ti le fructifici in fiecare zi la orice pas.

Iata care sunt cele mai importante detalii pe care nimeni nu ti le spune, dar trebuie sa le stii inca de la bun inceput!

In primul rand, pentru a afla ce trebuie sa stii cand incepi o afacere, trebuie sa iti raspunzi sincer la o serie de intrebari, care te vor ajuta sa iti gasesti mai usor calea pe care vrei sa o urmezi.
 
De ce vreau sa intru in afaceri, ce vreau sa fac?
O idee de afacere vine greu, mai ales ca, din dorinta de a nu da gres, trebuie sa te documentezi foarte mult, indiferent de domeniul pe care vrei sa mergi. Cu cat cunosti mai bine domeniul, cu atat poti oferii servicii mai bune. Aspectul financiar reprezinta un factor important pe care trebuie sa il cunosti inca de la inceput pentru a stabili care este piata pe care vrei sa intri. In momentul in care iti vei raspunde cat mai concret care este motivul pentru care iti doresti o afacere, atunci iti vei raspunde si la intrebarea, cu ce vrei sa se ocupe afacerea ta. 
 
Idei de afaceri sunt o multime, iar multe dintre ele se pot mula unui public variat, care nu trebuie sa indeplineasca conditii chiar atat de riguroase. 
 
Carui tip de clienti ma voi adresa, cine sunt ei?
O analiza de piata, inainte de a lua decizia de a incepe afacerea, este un punct important peste care nu trebuie sa sari. Serviciile pe care iti doresti sa le oferi trebuie sa se adreseze unui anume tip de public, iar tu trebuie sa te decizi care este acela. Unde este cel mai bine sa ajungi, ce iti doresti sa stie oamenii despre tine, care este imagine pe care vrei sa o promovezi in fata publicului?
Rezultatele pe care le primesti in urma analizei atent facute, iti vor raspune la intrebarile legate despre posibili clienti si totodata la intrebarile legate de serviciile pe care iti vei alege sa le promovezi. Lucrurile nu pot fi intotdeauna doar asa cum tu le vezi, tocmai din acest motiv ai nevoie de pareri avizate din exterior, care sa te indrume, intr-un mod indirect, catre cele mai bune decizii pe termen lung. 
 
Ce pot sa ofer eu nou fata de ceea ce este deja?
In ultimii ani, afacerile s-au extins din ce in ce mai mult. Exista o multime de domenii care sunt acoperite, avand chiar si o concurenta solida. O afacere care prespune o concurenta este din start o provocare. Cu ce poti sa vii nou pentru a atrage publicul de partea ta? Care este specialitatea ta si cu ce te diferentiaza de cel care este cel mai bun la momentul actual? De ce trebuie sa te aleg pe tine, un producator nou, cand eu deja am un preferat care imi satisface toate nevoile?
Si in cazul de fata, raspunsurile te vor ajuta sa iti dai seama si sa iti definitivezi ideea de afacere cu care ai pornit, dar si sa investesti resursele necesare pentru a demonstra ca ceea ce ai gandit poate avea un real succes!


Tags: idei de afacericum incep o afacerece sa stiu cand am o afacereafacere cu bani putinistart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.55 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]