Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viperele - o mina de aur. Profit incredibil intr-un timp foarte scurt! El a reusit!

de Zenobia Badescu 28 Aug. 2012 6288
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In documentarea noastra pentru ferma de vipere, am intalnit cel puţin trei mari crescatori din ţara noastra care se pot lauda cu o reusita in acest domeniu. Sansa a facut sa putem vorbi pe indelete cu intaiul si cel mai “tare” dintre toţi crescatorii de vipere din ţara noastra. Mulţi dintre cei interesaţi de tema viperelor au auzit desigur de Marius Buldur, primul crescator oficial de vipere.

Startul afacerii cu vipere a fost in 2003 cand nici nu se auzise de avize si alte inscrisuri birocratice privind aceasta activitate. Pe atunci, dl. Buldur avea o ferma de gaini si, de la pasnicele pasari, a trecut, fara a clipi la “periculoasele” vipere.
 
Asadar, la finele programului, in ferma lui de gaini din OrÅ£isoara, statea de vorba cu angajaÅ£ii si rasfoia o revista de profil agricol. Ochii i-au cazut pe un anunÅ£, aproape straniu la vremea aceea, “vand documentaÅ£ie pentru cresterea viperelor in captivitate si colectare de venin”.

Ideea era tentanta asa ca a pus mana pe telefon, a vorbit cu persoana respectiva si dupa ce a aflat detaliile a comandat documentaÅ£ia despre  vipere. “Am citit-o si iar am citit-o vreo trei luni“, spune Marius Buldur, “socotind in capul meu cum as putea s-o pun in practica. Apoi, am luat decizia sa incerc. Cu spaÅ£iul nu era problema pentru ca am restrans activitatea din ferma de gaini si am inceput amenajarea. Am facut rost de primele exemplare de vipere si am pornit la drum.

Idei de Afaceri: Cum aţi obţinut autorizaţiile pentru aceasta activitate?
Marius Buldur: A fost dificila obţinerea autorizaţiilor pentru ca trebuia sa fac dovada provenienţei animalelor. Fiind primul caz, nu se stia nimic in acest sens, si cei de la Agenţia de Protecţia Mediului contactau Ministerul Mediul din Bucuresti pentru a gasi o soluţionare. Ulterior, am gasit inţelegere si s-a conceput in cadrul agenţiei soluţia de rezolvare a problemei provenienţei animalelelor. In scurt timp am obţinut si autorizaţiile.

Idei de Afaceri: Deci calea este deschisa?
Marius Buldur: Da, in momentul de faÅ£a este mult mai usor, autorizaÅ£ia o emite doar DirecÅ£ia Sanitar-Veterinara. Fiecare pui care se naste in ferma trebuie sa aiba un fel de  "certificat de nastere" adica un proces verbal de luare in evidenÅ£a a puilor nascuÅ£i in captivitate.

Idei de Afaceri: Care a fost investiţia iniţiala?
Marius Buldur: Destul de redusa, cca 1.000 de euro. Mai ales ca primele exemplare au fost imprumutate de la un prieten si ca atare am investit in amenajare si dotare. Prietenul de care va povestesc crestea vipere si avea o societate comerciala care la acea vreme organiza expoziţii de reptile. Ca atare, avea in evidenţa sa un numar de vipere.
 
Idei de afaceri: Cum aţi invaţat sa umblaţi cu serpii? Din ce povestiţi am in faţa o imagine: dumneavoastra, documentaţia si sarpele.
Marius Buldur: Chiar asa a si fost. Singur am invaţat sa umblu cu serpii. Pur si simplu nu stiam. Am pus sarpele pe masa si ma invarteam in jurul ei, intr-o mana cu o paleta si in alta cu o pensa chirurgicala. Cand ma aplecam catre sarpe, el se retragea, pentru ca este un animal defensiv. Ca intr-un tangou, un pas in faţa si doi inapoi. Sarpele te musca doar in momentul in care insisti. Doar atunci devine agresiv si te poate composta. Mi-a fost destul de greu la inceput pana am reusit sa ajung unde imi propusesem. L-am prins conform indicaţiilor si, treptat, mi-am format propria strategie de abordare.

Idei de Afaceri: Nu va era teama? Eraţi dotat cu serul antiviperin?
Marius Buldur: Nu, nu am avut si nici acum nu am. Teama a fost la inceput, din contactul cu o fiinţa cu sange rece dar apoi m-am obisnuit. Le-am studiast atent comportamentul si stiu cand nu trebuie sa ma apropii de ele pentru ca sunt nervoase. Le las in pace, sa se relaxeze si lucrez foarte atent. In plus, prefer sa nu fie nimeni in apropierea mea atunci cand recoltez venin. Daca inveţi cand si cum sa cum sa le manipulezi, nu au cum sa te muste.

Idei de Afaceri: Despre amenajarea spaţiilor si a terariilor ce ne puteţi spune din experienţa dumneavoastra de crescator?
Marius Buldur: Documentaţiile arata ca trebuie sa ai 3 incaperi: una pentru cresterea viperelor, alta pentru recoltarea veninului si o a treia pentru cresterea soriceilor. Dar, parerea mea este ca sunt de ajuns doua. Depinde desigur si de numarul de exemplare sau de perspectivele dezvoltarii afacerii. Afirm ca sunt de ajuns doua incaperi pentru ca hranirea se poate face si in alt mod decat cu soricei. Eu imi hranesc viperele cu carne de vita tocata amestecata cu ou, prin metoda de indopare. Astfel, nu mai este necesara o incapere separata pentru cresterea de soareci. In plus, efortul de intreţinere a unei biobaze de soareci este mult mai mare decat intreţinerea unui efectiv similar de vipere.
 
Idei de Afaceri: Foarte interesant! Cum se face hranirea prin indopare? Dar hranirea puilor?
Marius Buldur: Hranirea adulţilor se face cu ajutorul unui dispozitiv din silicon a carui palnie se introduce in gura animalului si se face indoparea. Acest amestec conţine proteine mai multe si, tehnologic vorbind, este mai eficient. Daca ii veţi da soarecele viu, trebuie sa-l invenineze, deci se pierde din producţie.
Hranirea puilor se face separat, cu bucaţele mici de carne introduse cu penseta.

Idei de Afaceri: Care sunt in prezent costurile de intreţinere pentru numarul de vipere pe care-l cresteţi? Si, apropo, care este acesta?
Marius Buldur: Costurile de intreţinere sunt in jur de 400 lei pe luna. Numarul de exemplare din ferma mea este atat cat prevede legea.

Este o cerere mare de venin

Idei de Afaceri: Dle Buldur, sa spunem lucrurilor pe nume. La cat este cotat gramul de venin?
Marius Buldur: Un gram de venin liofilizat costa in jur de 1.200-1.500 euro. Dar este un preţ care se imparte intre diversi intermediari care apar intre producator si beneficiar. Cu cat sunt mai mulţi cu atat preţul tau de vanzare este mai mic. Chiar si asa afacerea este foarte profitabila.

Idei de Afaceri: Exista piaţa in Romania sau doar in afara?
Marius Buldur: In afara exista, iar in Romania, acum punem bazele producţiei de unguente cu venin romanesc. Culmea, pentru aceste produse specifice, ţara noastra importa venin. Am parteneri cu care colaborez in prezent pentru ca stiu exact necesarul de venin care va fi atat la finele anului cat si in 2012. Si va spun ca este o cerere foarte, foarte mare.

Idei de Afaceri: Ce sanse au cei care doresc de maine un parteneriat cu dumneavoastra?
Marius Buldur: Cei care doresc un parteneriat cu mine, discutam, nu este problema. Va fi o cerere mare si constanta  Pentru incepatori insa, este nevoie de timp pana isi inmulÅ£esc animalele si trebuie sa astepte un an, un an si jumatate pana cand cresc puii si se poate face recoltarea.

Unii dintre cei care au reusit imi sunt chiar parteneri. Andrei Tinu este unul dintre ei. Are o firma serioasa de crestere a viperelor si imi face placere sa lucrez cu el. Stiu ca ma pot baza pe colaborarea cu el si, in timp, am devenit chiar prieteni.
 
                                                                            ***

Ferma de Vipere - Castiga 20.000 euro/luna din cresterea viperelor pentru venin!


Tags: vipereferma de viperecresterea viperelorveninidei de afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Ponturi si greseli - sfaturi pentru o afacere de catering

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Atunci cand demarati o firma de catering, trebuie sa evitati unele greseli. De cele mai multe ori, puteti observa lucrurile care nu va fac placere ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]