Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii competitiv? Ai nevoie de ajutorul potrivit, de oameni de incredere!

de Dan Iacobescu 23 Nov. 2015 2308
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asadar, incepe cautarea. Unde poti gasi persoane de incredere? Companii mari de outsourcing ca guru.com, elance.com sau oDesk.com dispun de mii de liber-profesionisti. Insa sistemul de cautare poate ingreuna procesul fara sa-ti faca viata mai usoara - in unele situatii iti dau si mai mult de lucru.

De exemplu, unele site-uri te obliga sa-ti faci un cont cu angajament scris pentru a plati prin intermediul site-ului, nu direct liber-profesionistul. Pot exista lungi negocieri si multe CV-uri pana la alegerea persoanei potrivite.

Cauta companii de nisa care selecteaza candidatii si care le cer sa investeasca timp si bani in proces. Site-urile de nisa au mai putini membri, asa ca vei avea mai putine CVuri de citit si mai putine negocieri de dus la bun sfarsit. Cum e mai bine – sa analizezi 15 CV-uri din tot atatia candidati posibili sau 200 de CV-uri care la final iti ofera tot 15 posibilitati de contractat?

Gasirea site-ului de nisa potrivit depinde de propriile tale nevoi. Incepe prin a cauta tipul de munca de care ai nevoie, plus cuvantul „liber-profesionist” (sau freelancer). Spre exemplu, daca ai nevoie de un grafician, cauta „grafician liber-profesionist” sau „grafician freelancer”.

Cea mai mare greseala pe care o fac angajatorii este sa se decida asupra candidatilor luand in considerare exclusiv pretul. Cea mai ieftina optiune nu iti ofera intotdeauna cele mai bune rezultate – persoana poate sa nu aiba deloc experienta in domeniu, ceea ce transforma „chilipirul” scontat intr-o pierdere de timp si bani.

Analizeaza portofoliile si mostrele inainte sa semnezi un contract. Cere recomandari si pune intrebari. Realizeaza un interviu telefonic pentru a pune la punct detaliile referitoare la preturi si program si cere-i direct parerea celui vizat.

O relatie eficienta are la baza respectul reciproc.

Daca vrei schimbari de proiecte peste noapte sau daca te decizi sa extinzi aria de desfasurare a proiectului inainte sa-l fi terminat, comunica-ti clar asteptarile si fii pregatit sa platesti in plus.

Pentru a va proteja, in special daca freelancer-ul lucreaza cu deadline-uri extinse, verifica-i constant evolutia pentru a evita surprizele neplacute. Odata ce vei gasi persoana potrivita, vei avea mai mult timp pentru a te concentra la ceea ce excelezi.



Tags: oameni de incredereangajatoriliber profesionisticandidati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]