Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa strangi bani ca sa iti pornesti afacerea? Iata cateva sfaturi!

de Maria Nicutar 25 Iul. 2013 3645
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrem sa strangem bani cu ajutorul carora sa ne pornim afacerile. Din pacate, nu toti avem sumele banesti necesare. Asa ca mizam pe bootstrapping si facem tot ce putem cu banii de care dispunem acum. O alta optiune este sa strangem banii care ne vor ajuta sa ne punem planurile in aplicare.

Iata si cateva sfaturi de care sa tineti cont pentru a strange sumele banesti necesare pentru un start-up cat mai rapid:

1. Stabiliti suma exacta de care aveti nevoie.
Nimeni nu vrea sa auda estimari si aproximari. Credeti ca 10.000 de euro v-ar fi de ajuns pentru a va porni afacerea? Cereti 12.000 de euro pentru ca 2000 de euro sa fie pentru constituirea fondului de cheltuieli neprevazute. Asa veti fi siguri ca nu veti ramane la mijloc de drum cu o gaura de bani in buzunar.

Descoperim extrem de multe proiecte si afaceri care s-au inecat cu putin inainte de atingerea liniei de finish. Asigurati-va ca acest lucru nu se va intampla!

2. Gasiti persoanele potrivite si in numarul potrivit. Niciodata nu trebuie sa mizati pe existenta unui singur potential investitor. La polul opus descoperim si celalalt risc, cel de a va concentra pe prea multi posibili investitori.

Ganditi-va ca trebuie sa urmati si sfatul de la punctul 3, si anume...

3. Faceti-va temele! Aflati tot ce se poate despre viitorul vostru investitor. Trebuie sa stiti foarte clar cu ce se ocupa, de ce sume banesti dispune, daca a mai investit vreodata in vreun start-up si care au fost rezultatele, ce fel de persoana este, ce afaceri detine si ce planuri de investitii detine.

Daca aveti un singur investitor posibil, riscurile sunt mari. Daca aveti prea multi investitori catre care doriti sa va indreptati, nu va veti putea concentra la capacitate maxima. Nu va irositi energia si restul resurselor! Sansele de succes vor fi si ele diluate.

4. Acceptati refuzurile asa cum trebuie si luati notite. In cazul in care potentialii investitori nu vor aplica metoda sandvisului in discutia cu voi, ei va vor oferi pe tava toate informatiile de care sa va folositi pentru a intelege ce aveti de facut in acest moment pentru ca viitorul sa va aduca un investitor cat mai rapid!

Acceptati refuzurile cu toata demnitatea si nu uitati sa lasati mereu loc pentru un buna ziua cu zambetul pe buze. Spuneti-le tuturor celor care nu vor investi in afacerile voastre faptul ca le multumiti pentru timpul acordat si amintiti-le ca ii admirati si ca veti mai incerca in viitor sa ii atrageti ca investitori. Oferiti-le sentimentul ca va doriti foarte mult sa va faceti ideile de afaceri sa se preteze preferintelor si cerintelor impuse de ei.

Acest lucru le va spune ca ati venit la ei nu doar in cautarea de bani, ci si pentru sprijin moral. Acest lucru se poate sa va aduca un mentor exceptional! Si acestia, cu ajutorul lor, cu sfaturile si indrumarile lor, pot face mai mult decat orice suma de bani!


Mult succes in atragerea unui investitor!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: investitoribani afacerebani startstart afacereafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]