Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei un start-up? Top 10 lectii care te vor tine treaz noaptea

de Adela Simonescu 18 Apr. 2014 2064
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt lectii pe care le vei invata pe calea cea mai dura cu putinta. Regretabil pentru cei slabi de inger, asteptate de catre cei care se simt puternici, lectiile trebuie invatate orice s-ar intampla. Sunt lectii de antreprenoriat pe care nu le poti evita, indiferent cat de mica este afacerea pe care ai de gand sa o dezvolti.

Evident, sunt lectii dure, indiferent cat de mult sprijin ai din partea familiei, prietenilor, investitorilor sau partenerilor de afaceri.

Va prezentam 10 lectii dure, de antreprenoriat, conform Entrepreneur.com:

1. Esti inlocuibil. Clientii, partenerii de afaceri, furnizorii si angajatii te pot inlocui oricand. Cu cat te obisnuiesti mai rapid cu aceasta idee, cu atat mai bine.

2. Reputatia este esentiala pentru succesul tau profesional si pentru victoriile pe care le vei inscrie in contul afacerii tale. Indiferent cat de mult adori sa fii tu insuti, tine minte ca reputatia pe care ti-ai cladit-o este mai mult decat esentiala. Nu ai cum sa conduci o afacere de succes daca ai parte de o reputatie proasta.

3. Esti responsabil pentru tot ce se petrece in contul afacerii tale, chiar si atunci cand nu esti tu cel vinovat pentru evenimentele petrecute.

4. Multi oameni depind de tine si de deciziile tale. Tine minte ca in mainile tale se afla viitorul si succesul altor oameni, de la clienti si angajati, pana la parteneri de afaceri si furnizori.

5. Vei ajunge, fara doar si poate, sa dezamagesti oameni. Nu ii poti multumi pe toti. Este nebunie completa sa incerci sa le faci pe toate si sa fii totul pentru toti. Prioritatile isi au rolul lor bine definit. Respecta-le!

6. Lumea te va uita, indiferent cat de multe victorii ai inregistrat. Un eveniment exceptional de astazi se va uita maine. In mod continuu, pe scena se perinda milioane de antreprenori si miliarde de produse si servicii.

7. Sa consolidezi o afacere inseamna mai mult decat investitii serioase de bani. Asigura-te ca pui totul in afacerea ta, nu doar investitii financiare.

8. Esecurile sunt posibilitati pe care trebuie sa le iei in considerare. Este imposibil sa ai parte doar de victorii.

9. Vor fi momente cat se poate sa fii dezavantajat. Invata sa negociezi, pentru ca nu toti vor fi corecti cu tine!

10. Vei avea parte de respingeri si refuzuri, orice ai face! Nu ai cum sa le ocolesti.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afacerimanagement afaceristart afacerilectii antreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]