Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

180.000 de firme romanesti au cifra de afaceri zero. Parvan: mediul de afaceri este considerat inamic, cu exceptia multinationalelor

de Idei de afaceri 03 Oct. 2014 2557
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dintr-un total de 734.000 de firme inregistrate in Romania 180.000 au cifra de afaceri zero, a subliniat secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan.

 
"Din 734.000 de firme, 453.000 au cifra de afaceri mai mare ca zero si 180.000 au cifra de afaceri zero. Eu m-as astepta de la Ministerul de Finante, de la ANAF, sa scape de ele. Ce fel de firma este asta, cu cifra de afaceri zero?

Pe nimeni nu intereseaza sa faca curatenie. Din cele 454.000 de firme active, 380.000 au cifra de afaceri sub un milion de lei, iar 1.200 de companii fac peste 50% din cifra de afaceri a Romaniei. Acestea sunt problemele cu care noi incercam sa ne batem si sa avem un dialog cu autoritatile", a spus Parvan, intr-o conferinta pe probleme de fiscalitate.
 
„Directia Antifrauda se duce la firma cu doi angajati si nu se duce la o multinationala, pot sa va garantez asta, pentru ca din 7.815 controale facute la firme in semestrul I au fost la firme care de abia s-au infiintat in 2013. E formidabil cum o Directie Antifrauda face, in trei luni, 7.815 controale, potrivit rapoartelor de activitate ale ANAF pe trimestrul I. Din 7.815 de controale, 6.817 au fost cu amenzi aplicate.

Din raportarile europene, vad ca se fac controale la firmele mari. Din raportarile noastre, vad ca la noi controalele se duc tot la firme din orasele, firme cu doi angajati, fie ca este un magazin de peste, fie ca este un magazin cu produse pentru agricultura.

Au dat 28,9 milioane lei amenzi in trei luni. Am impartit si eu aceste sume la numarul de societati si te intrebi de ce munceste atat aceasta directie, sa ia 15.000 — 17.000 de lei la un control', a explicat acesta.
 
Parvan a subliniat ca nu poate fi de acord cu evaziunea financiara, 'dar aceste controale sunt mai rele decat cele de la Garda Financiara, iar mediul de afaceri este considerat inamic, cu exceptia multinationalelor'.
Sursa: http://www.money.ro/
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacericifra de afacerifirmeanaf

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]