Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 idei de afaceri de peste hotare. Aviz intreprinzatorilor romani!

de Cosmin Enescu 10 Sep. 2014 4465
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa incepi o afacere dar nu ai nici o idee care sa te multumeasca? Iata 2 idei de afaceri care au succes peste hotare, numai bune de aplicat si in Romania.

 
1. Supermarket pentru animale

“Imediat dupa ce am terminat facultatea – povesteste Chantal Rossi, proprietara magazinului Best of Breed din Borghetto di Vara (Italia) – m-am straduit sa gasesc de lucru. Am facut de toate: am fost ghid turistic, am realizat traduceri... Nimic stabil, insa. Pana cand, intr-o zi, stand de vorba cu veterinarul care are grija de cainii mei, mi-a venit ideea sa deschid un supermarket pentru animale, activitate ce ma atragea tocmai datorita marii pasiuni pe care o am pentru toate animalele domestice.

Sfatul pe care mi l-a dat veterinarul a fost acela de a completa vanzarile cu serviciul de tuns si toaletare. Nu mi-a spus-o de doua ori. Timp de cateva luni, m-am dus la niste cunoscuti de-ai mei care au o crescatorie de caini in Olanda. Acolo am invatat sa tund de la o profesionista, caci este o munca care cu greu se poate improviza.

Sfatul pe care mi-l daduse veterinarul era intr-adevar bun si pot sa-l dau si eu tuturor celor care vor sa deschida un magazin de articole pentru animale. Spalarea si tunsul cainilor constituie un mod foarte bun pentru a-i cunoaste pe “clienti” si pentru a stabili o relatie mai stransa cu proprietarii lor.”
 
Numai pasiunea pentru animale nu poate garanta insa succesul unei astfel de initiative. Este nevoie si de capacitati antreprenoriale deosebite, precum si de o oferta cat mai variata: specialistii vorbesc de existenta a peste 3.000 de articole in acest domeniu.
 
2. Aer din Paradis
 
Se poate vinde aer, pur si simplu? “Da”, raspunde Jon P. Farmer, fondatorul firmei Kolopua Hawaii LLC si creatorul produsului “Paradisul intr-o sticla” – un recipient estetic ce contine… aer din insulele Hawai. De fapt, nu e chiar aer simplu, ci un aer imbogatit discret cu esente din plante locale, frumos mirositoare. La deschiderea recipientului, senzatia de… Hawaii este astfel foarte prezenta.

Jon marturiseste ca in realizarea produsului sau a fost inspirat de faptul ca multe articole din revistele de turism vorbeau despre parfumul specific acestor insule, care te intampina chiar de la coborarea din avion. Ca localnic, el stia insa ca era doar o iluzie creata de faptul ca orice turist care pune piciorul pe pamant hawaian este cadorisit imediat cu o ghirlanda de flori in jurul gatului. 
 
“Paradisul intr-o sticla” se vinde cu 5 $, atat in buticurile de suveniruri din Hawaii, cat si prin agentiile de turism din intreaga lume. Volumul vanzarilor este de cca 100.000 de bucati pe an.
 

Sau, ai aici 25 de idei de afaceri pe 2014, la alegere !


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Nov 2023
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,25%, in timp ce indicele ROBOR la 6 luni a scazut la 6,32%, de la 6,33%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel...

Mentoring-ul pe intelesul tuturor. Cum se diferentiaza de coaching si cum te poate ajuta un program de mentorat

de Bianca Tila
09 Nov 2023
Mentoring-ul este un instrument strategic care poate fi ales de managementul organizatiilor mari pentru a face o integrare cat mai reusita a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]