Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 ponturi pentru a fi rapid si eficient in comunicarea electronica

de Teo Manole 24 Mai. 2016 2756
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata in continuare 2 ponturi care va vor ajuta sa fiti comunicatori mai eficienti, utilizand mijloacele electronice.

Aceste reguli nu va vor transforma peste noapte in cel mai bun comunicator on line, insa va pot imbunatati relatia cu persoanele cu care comunicati prin posta electronica.

1. Personalizati e-mail-urile

Evitati e-mail-urile care arata ca spam-urile, daca vreti sa captati atentia destinatarului. Includeti in text numele persoanei careia va adresati si utilizati persoana potrivita (dumneavoastra sau tu), in functie de natura relatiei.

La finalul e-mail-ului mentionati datele de contact pentru a fi usor de gasit. Este bine sa va faceti o carte de vizita predefinita care sa apara la finalul mail-ului pentru a nu scrie de fiecare data aceste informatii.

Daca trimiteti mail-uri la mai multe persoane, adaugati adresele lor de e-mail in casuta bcc si o singura adresa in casuta To. In acest mod, lasati impresia ca mesajul este privat si ca v-ati facut timp sa scrieti un mail personal.

2. Nu apasati butonul send imediat dupa ce ati scris mesajul

Evitati sa trimiteti un mail cu greseli de ortografie sau care contine cuvinte plasate incorect, mai ales atunci cand scrieti intr-o limba straina.

Mesajele pot fi singura interactiune dintre dumneavoastra si receptor. De aceea, destinatarul va cauta indicii pentru a afla ce fel de persoana sunteti. Un mail cu multe greseli ii va spune unui colaborator ca nu ati fost prea mult pe la scoala, ca sunteti neglijent si ca nu aratati suficienta consideratie pentru persoana cu care comunicati.

Din aceste motive, colaboratorul nu va avea incredere in capacitatile dumneavoastra si este posibil sa nu fie dispus sa faca afaceri cu dumneavoastra. in situatia inversa, un mesaj clar, care contine cuvinte bine plasate ii va spune receptorului ca sunteti o persoana organizata, un bun comunicator, si cel mai important, ca sunteti interesat de o comunicare eficienta.

Daca aveti dubii asupra unui cuvant nu trebuie decat sa deschideti un dictionar online sau sa utilizati corectorul automat din Word.


Tags: comunicaremesajee-mailelectroniceonline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri online in care te poti lansa acum

de Idei de afaceri
24 Aug 2020
spune ca, in viata, exista persoane care, cand vad ca vine un tren, fac totul pentru a urca in el, fara sa stie cu adevarat ce le asteapta,...

Afacerea online - o idee profitabila pentru 2019

de Florin Amariei
07 Dec 2018
Afacerile pe Internet sunt intr-o continua dezvoltare, iar asta o dovedeste situatia pozitiva in care se afla multe companii din Romania cu afaceri...

Porneste o afacere in online cu brio!

de Florin Amariei
16 Oct 2019
Afla cum sa faci o afacere in online fara nicio problema, evitand toate problemele care ar putea aparea din cauza necunoasterii unor aspecte...

Mesaje motivationale venite din partea celor mai bogati oameni ai lumii

de Camelia Diaconu
28 Aug 2020
Cativa dintre cei mai bogati oameni ai lumii, detinatorii unor averi fabuloase, au stiut din totdeauna ca pentru a avea succes trebuie sa fii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]