Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 greseli frecvente pe care le fac antreprenorii in afacerile aflate la inceput

de Mihaela Pascu 17 Feb. 2011 3237
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce ii face pe unii antreprenori sa aiba succes si ce ii face pe alti antreprenori sa dea gres? In foarte multe cazuri, una sau cele trei greseli de mai jos ar putea fi motivul pentru care doar unii intreprinzatori cunosc succesul inca de la inceputul afacerii lor.

1. Marketingul nu este o prioritate.



Acesta este probabil unul dintre motivele cel mai des intalnite in cazul afacerilor care dau gres sau sunt prinse intr-un cerc vicios din care nu mai pot iesi. Cum poti face insa din marketing aspectul cel mai important al afacerii tale? Ocupa-te in permanenta de cresterea numarului de clienti noi si fa in permanenta rost de numele si adresele lor.

Daca ai un site, profita de aceasta ocazie si pune la dispozitia lor o caseta de abonare la newsletter sau posibilitatea de a-si crea un cont. In plus, indiferent cu ce se ocupa afacerea ta, poti face o revista electronica pe care sa le-o trimiti gratuit in fiecare luna si in care sa le oferi informatii de interes pentru domeniul in care activezi (ia exemplul farmaciilor care au inceput sa livreze clientilor revistele proprii in care ofera sfaturi pentru sanatate, dar nu uita sa isi promoveze si produsele).

2. Raspunsurile vin cu intarziere.

A actiona cat mai rapid si eficient este un pas esential in afacere. Orice actiune a afacerii trebuie creata la timp fara sa existe intarzieri datorate, in cele mai multe cazuri, lipsei unui plan de actiune. Fie ca este vorba de lansarea de noi produse, crearea de prezentari sau a unor servicii noi, o afacere trebuie sa fie in continua miscare deoarece acesta este singurul mod prin care se poate dezvolta.

3. Renunta prea repede.

Aproape orice antreprenor pe care il vei intalni iti va spune ca s-a lovit de cateva piedici. Asta nu trebuie sa te faca sa renunti inainte de a fi trecut de primele etape. Abia dupa o anumita perioada de timp afacerea va intra pe fagasul normal, iar tu te vei putea bucura de roadele muncii tale.

Se intampla adesea ca antreprenorii aflati la inceput sa dea vina pe produse sau pe segmentul de piata respectiv atunci cand ceva nu merge cum trebuie. In realitate insa, ar trebui vazut daca produsul a fost promovat suficient, daca a fost promovat corect, daca a fost realizata o comunicare targetata etc.

Inainte de a crede ca afacerea ta nu poate continua, opreste-te si incearca sa iti dai seama ce e de facut. Cere ajutorul unor oameni cu mai multa experienta si afla daca ai nevoie de doar cateva sfaturi care sa te indrume pentru a atinge succesul aflat atat de aproape sau daca afacerea ta are nevoie de schimbari majore pentru a se transforma intr-o reusita.



Tags: editorialafaceriinceput

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]