Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri care vor functiona si pe timp de criza!

de Ilinca Dobrescu 05 Apr. 2013 4516
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Si pe timp de criza lansam afaceri? Mai bine zis, mai ales pe timp de criza lansam afaceri! Si asta se intampla dintr-un motiv foarte clar. Locurile de munca nu mai sunt unele stabile si care sa ne aduca satisfactii materiale si non-materiale substantiale. Pe scurt, din salarii nu reusim sa facem nimic altceva decat sa ne platim facturile, mancarea si sa ne asiguram cateva alte necesitati.

De asemenea, un loc de munca nu iti poate asigura niciodata un venit care sa creasca in mod constant. De cele mai multe ori, vei ramane cu un anumit salariu, timp de ani de zile. Si se poate ca in urmatorul an sa ai parte de o marire salariala si poate si de o mica promovare, insa nimeni nu iti garanteaza nimic.

Asa ca ne orientam catre ideea de a ne lansa afaceri, fie ca sunt mici, fie ca sunt mai complexe, fie ca sunt simple si cu bani putini, fie ca sunt afaceri pe care le vom demara cu eforturi banesti foarte mari.

Iata si cateva idei de afaceri care vor functiona optim si pe timp de criza:

1. Magazinul online

Magazinul online poate fi cea mai simpla afacere cu putinta. Sa recunoastem ca un magazin online poate fi infiintat si cand suntem antreprenori pe cont propriu. Putem sa il administram si fara sediu si fara angajati, depozite sau masini.

Desigur, in cazul in care ne dorim sa lansam o afacere mai solida, apar necesitati mai complexe, insa toate pot fi acoperite in momentul in care luam in calcul diverse solutii: credite bancare, imprumuturi, atragerea unui investitor, cooptarea unui partener de afaceri care sa vina cu partea sa de capital banesc samd.


2. Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic
Ne intereseaza plantele medicinale mai mult ca oricand. In 2011 s-a observat un boom veritabil in ceea ce priveste interesul pentru aceste produse, mai ales cand discutam despre cele certificate din punct de vedere ecologic.

Tinem cont si de faptul ca o astfel de afacere se poate dezvolta, pentru moment, intr-un domeniu in care nivelul competitional este extrem de scazut. Cultivatori de plante medicinale exista, insa putini sunt cei care vor alege agricultura ecologica.


3. Cultivarea ciupercilor Champignon
Cultivarea ciupercilor Champignon reprezinta o activitate ideala pentru cei care nu detin teren agricol, ci doar o hala, o pivnita, un grajd dezafectat. Sunt spatii pe care multi romani le detin si pe care le pot valorifica, in loc sa le tina degeaba. Si trebuie sa recunoastem faptul ca ciupercile Champignon au prins interes major in randul romanilor care vor sa mai reduca din consumul de carne in favoarea unor produse sanatoase, mai gustoase si mult mai ieftine.

Mult succes si afaceri profitabile!





Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriidei de afaceri pe timp de crizaafaceri pe crizaafaceri criza economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]