Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode simple pentru ca o firma mica sa se dezvolte rapid

de Ideideafaceri.ro 14 Dec. 2017 6404
3.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceputul de drum pentru orice firma poate venit cu avantajele sale, dar si cu riscuri uriase. O firma mica va avea avantajul de a nu atrage atentia rivalilor mai puternici de pe piata concurentiala, dar va trebui ca in fiecare clipa sa isi masoare pasii pe care ii va face. Orice risc calculat gresit poate insemna falimentul. Dezvoltarea sustenabila nu va veni in niciun caz peste noapte, iar pentru asa ceva este nevoie de un plan bine pus la punct, multa rabdare si nervi de otel.

1. Satisfactia clientilor e prioritara

Aceasta este o regula generala, de la o firma mica pana la o companie de succes. Pentru un business aflat insa inca in stadiul de proiect, satisfactia clientilor sai trebuie sa conteze mai mult decat orice, fiind singura garantie pentru continuitate in domeniu. La inceput, obiectivul nu trebuie sa fie profitul mare si rapid, ci posibilitatea de a consolida pozitia in piata.


2. Surse inteligente de finantare

O firma mica va alege solutii istete pentru finantarea activitatii. La inceput nu este recomandat ca businessul sa fie incarcat cu achizitii costisitoare. Un leasing poate fi o sursa excelenta de a aduce un plus afacerii, dar doar dupa o documentare atenta si un calcul precis.


3. Nu cauta angajati, ci colaboratori

Un business nou nu trebuie sa isi umple randurile cu angajati peste angajati. E important ca posturile cheie sa fie ocupate de oameni capabili in domeniul lor, iar restul activitatii sa se desfasoare folosind colaboratori. In acest fel, o firma mica poate gestiona mai simplu banii care intra si care ies din conturi si se poate achita mai eficient de obligatii in fata partenerilor de activitate.


4. Promoveaza-te fara oprire

Ideea de business poate fi buna, angajatii pot fi buni, colaboratorii pot fi extraordinari iar planul poate fi impecabil. Cu toate acestea, afacerea poate sa se scufunde extrem de usor dintr-o greseala pe care multi o fac: promovare insuficienta. Un site oficial, modern, clar si prietenos, o pagina de Facebook, o aplicatie, un newsletter saptamanal pentru clienti si cei interesati, reclame pe internet, la radio sau TV, campanii speciale in care firma se implica social, toate acestea vor aduce un plus de imagine si vor vorbi despre business mult mai bine decat orice angajat din firma ar reusi s-o faca.


5. Extinde-te la momentul potrivit

Din dorinta prea mare de a se extinde, un business poate creste mult intr-un timp foarte scurt si tocmai de aici apar si problemele. Daca nu este momentul propice pentru dezvoltare, o firma se poate trezi in incapacitate de plata foarte usor. Prea multe contracte asumate, prea multi salariati, prea multe facturi si totul se va duce de rapa. In schimb, evitarea extinderii in momentul potrivit ar putea avea un efect de stagnare pe piata si chiar de blocare a activitatii. O firma mica nu poate atrage clienti mari, iar fara clienti mari nu poate exista progres pe termen lung.


O afacere care abia incearca sa sparga gheata pe piata va avea nevoie, in primul rand, de precizie in deciziile luate la nivel managerial. Fara echilibru si clarviziune, urmatorii pasi vor fi foarte dificili.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright By Dmytro Zinkevych



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
09 Feb 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Nov 2023
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,25%, in timp ce indicele ROBOR la 6 luni a scazut la 6,32%, de la 6,33%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel...

Mentoring-ul pe intelesul tuturor. Cum se diferentiaza de coaching si cum te poate ajuta un program de mentorat

de Bianca Tila
09 Nov 2023
Mentoring-ul este un instrument strategic care poate fi ales de managementul organizatiilor mari pentru a face o integrare cat mai reusita a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]