Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi care iti vor demonta teama de esec atunci cand esti la inceputul afacerii

de Andrioae Ruxandra 28 Mai. 2014 2748
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Frica de esec este una dintre cele mai puternice forte care impiedica antreprenorii sa isi valorifice potentialul. Este teama care blocheaza majoritatea afacerilor inainte de a fi incepute.

 
Cateva "trucuri" simple te pot ajuta sa iti depasesti teama de a incepe sau de a-ti dezvolta afacerea:
 
1. Uita de conceptul de perfectiune: Prea multi antreprenori asteapta pana cand fiecare detaliu al afacerii este pus la punct inainte de a se lansa. Perfectiunea este inaccesibila. Nu astepta, treci la atac! Si ce daca gresesti? Si ce daca sunt probleme peste tot? Mergi inainte cu ceea ce ai si construieste pe masura ce inveti. Daca astepti pana cand blogul, produsul, site-ul etc. este perfect, nu vei lansa nimic niciodata.
 
2. Gandeste-te la cel mai rau lucru care se poate intampla: este atat de inspaimantator pe cat crezi? Adesea, ne subestimam capacitatea  de a ne indrepta atentia catre altceva mai pozitiv decat cel mai rau lucru care se poate intampla. Daca incepi o afacere si esuezi, cat timp iti ia sa iti revii? Cat de greu ti-ar fi sa-ti gasesti alt job sau sa incepi alta afacere? Ai fi la pamant cateva luni sau cativa ani? Cum ai face fata riscului? Si ce inseamna riscul in comparatie cu o viata in care nu ti-ai urmat visurile? Sigur ca, tu, impreuna cu familita ta stii mai bine situatia si capacitatea de a-ti asuma riscurile, dar, pentru multi oameni, monstrul care se ascunde sub pat nu este atat de periculos precum crezi ca este.
 
3. Minimizeaza pas cu pas dezavantajul esecului: indiferent de situatia personala, intotdeauna ar trebui sa gestionezi riscul in mod inteligent. Depasindu-ti teama nu inseamna neaparat ca risti sa pierzi totul. Te poti pregati dinainte pentru a reduce dezastrul provocat de un eventual esec.  De exemplu, iti poti structura noua afacere in asa fel incat sa iti minimalizezi responsabilitatea. Iti poti crea fonduri de urgenta sau poti incepe afacerea in timp ce ai inca un job normal.
 
4. Fii sincer in legatura cu finantarea: nu este un secret ca marile afaceri care solicita imprumuturi nu sunt intr-o forma foarte buna. Observam cum capitalurile de risc sunt restituite, dar, pentru afacerile obisnuite, finantarea traditionala acordata de catre banci este una stransa. Acest lucru inseamna ca trebuie sa te auto-finantezi sau sa incepi cu foarte putini bani pentru inceput. Daca nu ai acces la un capital imens, probabil n-ar fi indicat sa lansezi o companie de productie sau un concept cu un inventar costisitor al produselor. Oricum, sunt sanse mari sa incepi o afacere cu un capital mic.
 
5. Gandeste-te la ceea ce este cu adevarat infricosator: Da, inceperea unei afaceri poate fi o incercare de temut, mai ales atunci cand noutatile din domeniu infatiseaza imaginea unei economii dezechilibrate. Dar gandeste-te astfel: faptul ca nu acorzi o sansa visurilor tale poate fi cel mai inspaimantator lucru dintre toate.
 
Este momentul sa pui in miscare un plan si ai la dispozitie doua luni ca sa iti creezi planul de afaceri, asambland orice resurse ai nevoie si informandu-te despre taxele si obligatiile necesare inceperii unei afaceri.
Asadar, daca te-ai gandit sa incepi o afacere, ia-ti inima in dinti si treci la treaba! Stabileste-ti un deadline si fa ceva care te va motiva sa intri in actiune. Cu fiecare decizie pe care o vei lua, vei capata incredere si impuls. 
 
Sursa: smallbiztrends.com 
 


Tags: afaceriantreprenoristart in afaceriafaceri micisfaturi afaceriplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]