Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 idei de afaceri pentru toamna-iarna

de Zenobia Badescu 17 Nov. 2017 20717
4.43 din 50 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toamna si iarna aduc alte oportunitati pentru cei cu spirit intreprinzator. Este un moment bun sa profiti de ele si sa te reinventezi daca este cazul. In plus, poti profita de nenumaratele targuri si expozitii care se organizeaza cu diverse ocazii, in special in aceste anotimpuri.

In perioada rece multe afaceri se dezgheata, se concep oferte care sa atraga, se lanseaza produse, si cu siguranta producatorii si comerciantii de sezon sunt acum mai prosperi. Iti oferim 7 idei de afaceri, de fapt 7 domenii in care incap multe alte afaceri pe care le poti pune in practica.

1. Vanzarea de produse calde sau fierbinti
Atractia este mare, pornind de la covrigi, produse de patiserie, gogosi si hot-dog pana la preparate la grill si clatite. Bauturile cele mai cautate acum sunt ceaiurile, cafeaua sau vinul fiert. Du-te in parcuri sau in alte locuri publice in week-end si o sa vezi ce cautare au! Am vazut cu ochii mei cum se formeaza coada la standul cu scovergi aburinde, umplute cu branza si presarate cu cascaval ras sau la hamsiile prajite. In perioada de post poti incerca diverse legume la gratar sau cartofi copti.
 
2. Producerea de gemuri, dulceturi si muraturi
Legumele si fructele sunt mult mai ieftine toamna si este sezonul propice pregatirii unor bunatati in stil traditional sau de alta inspiratie care sa atraga clientii ce nu au timp sau care nu stiu sa le prepare. Poti vinde produsele la targuri de profil care se desfasoara aproape in fiecare saptamana sau cu ajutorul unui blog personal.
 
3. Afaceri cu must si vin
Toamna se culeg viile si se face mustul care ajunge apoi vin. Iti poti deschide o crama de vinuri cu terasa, poti vinde vinul celor care le au deja, poti infiinta un stand care doar vin fiert sa vanda. Un must bun este intotdeauna cautat iar vinul fiert cu putina scortisoara se poate vinde toata iarna. Este o afacere de succes pentru aceste doua anotimpuri dar, cu adaptari si investitii, poate fi o activitate pentru intregul an.

Nu este nevoie de investitii de mii de euro, marfa fiind din productie proprie sau cumparata de la micii producatori rurali. Succesul unei astfel de afaceri depinde aproape exclusiv de vadul comercial.
 
4. Realizarea de produse handmade pentru Sarbatori
Se pot face obiecte pentru cadouri dar si obiecte decorative, idei sunt multe si tin de imaginatia fiecaruia. Tot la aceasta categorie intra si dulciurile de casa (turta-dulce, cozonac etc.), dar si sapunurile naturale handmade, caciulite, fulare si alte accesorii tricotate etc.
 
5. Servicii de curatenie, intretinere si deszapezire
Este o gama larga de servicii: pregatirea gazonului pentru sezonul rece, batutul covoarelor, curatarea locuintelor, curatatul zapezii si a acoperisurilor in sezonul rece etc.
 
6. Design si decoratiuni pentru interior si exterior
Sunt servicii pe care le poti oferi firmelor sau persoanelor particulare care doresc organizarea unor evenimente in aceste anotimpuri: de la Haloweenul ce tocmai a trecut, la diverse aranjamente pentru targuri, lansari de produse, petreceri, Sarbatori de iarna etc.
 
7. Afaceri in turism
Si aici gama este foarte mare si include inchirirea unor locatii de vacanta, drumul vinului, degustari de vinuri, plimbari cu sania trasa de cai, organizare de team-building-uri, sanius, organizarea de degustari gen pomana porcului, excursii.
 
Iata inca cateva sugestii care se pot alatura celor descrise in cele 7 puncte anterioare: servicii de achizitie si impodobire a bradului, cazare moto pe timp de iarna, schimbarea si verificarea anvelopelor, afaceri cu haine de sezon, Mos Craciun animator, realizarea si transmiterea de felicitari personalizate.
 


Tags: afaceri de sezonhandmadeturismdulceturivinurisarbatori de iarnadecoratiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 50 voturi.

Articole conexe

Handmade-ul ca afacere. Produse realizate de tine

de Idei de afaceri
08 Mar 2024
Conceptul „handmade” poate fi definit ca fiind arta de a crea obiecte pe care un om talentat si inspirat le realizeaza cu mainile sale. Un...

Greseli care pot distruge o afacere de vinuri

de Camelia Diaconu
21 Sep 2020
Atentia la detalii este principala calitate pe care un producator de vinuri trebuie sa o aiba. Pentru a aduce profit, o afacere de vinuri are nevoie...

Iti place sa gatesti? Incepe o afacere cu dulceturi, gemuri si compoturi!

de Idei de afaceri
01 Oct 2020
In ultimii ani se observa un interes al romanilor din ce in ce mai mare pentru o alimentatie naturala si sanatoasa. Prin urmare, este un moment...

ANAT-ul anunta reducerea TVA in turism!

de Idei de afaceri
11 Dec 2014
La negocierile guvernului cu FMI a fost acceptata masura de reducere TVA in turism. Reducerea TVA pentru pachete turistice de cazare si demipensiune...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]