Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea care iti deschide calea succesului: ferma de oi

de Andrioae Ruxandra 19 Aug. 2014 7960
4.08 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma de animale reprezinta o afacere profitabila si o tendinta din ce in ce mai prezenta in ceea ce priveste afacerile rurale. O ferma de animale poate fi alcatuita indiferent de specie: magari, iepuri, cai, oi, capre sau orice alte animale doresti sa cresti.

De exemplu, o afacere care presupune cresterea oilor poate fi profitabila, insa, pentru ca un antreprenor sa reuseasca intr-o asemenea afacere este nevoie sa inteleaga toate dedesubturile acestei activitati, pentru a economisi timp si bani.

Daca iti doresti propria ta ferm de oi, dar nu ai experienta in domeniu, informeaza-te despre ingrijirea si cresterea oilor. Trebuie sa stii ce mananca, cum se reproduc si in ce fel de mediu pot trai.

Mai intai, trebuie sa iti clarifici obiectivul fermei tale de oi. Cresterea acestora poate fi foarte profitabila daca stii cui i se adreseaza afacerea ta. Exista oportunitati de afaceri pe care le poti pune in practica: de exemplu, vanzarea lanii spre a fi procesata. O alta oportunitate de afacere profitabila este laptele de oaie, care poate fi folosit la producerea branzei sau a inghetatei. De asemenea, poti creste oi si pentru carnea lor.  Trebuie sa alegi ce fel de oi vrei sa cresti si scopul pentru care vor servi afacerii tale: lapte, carne, lana, vanzarea de miei catre alti crescatori sau o combinatie intre aceste variante.

Trebuie sa iti inregistrezi afacerea si sa obtii avizele necesare pentru cresterea oilor. Tine cont de bugetul pe care il ai si fa-ti un plan de afaceri, iar apoi contacteaza antreprenori cu experienta in cresterea oilor. Poti vizita alte ferme, pentru a-ti putea face o impresie corecta despre ce presupune acest business.

Fa o lista cu ceea ce ai nevoie ca sa-ti poti pune pe picioare afacerea. Include instrumente precum masini de tuns oile si alte unelte necesare unei ferme de oi. Incearca sa achizitionezi tot ceea ce iti trebuie pe rand, pentru a face economie. O idee buna poate fi sa cumperi produse second-hand, daca gasesti asemenea ustensile in stare buna de functionare.

Oile trebuie sa aiba un adapost solid, astfel incat sa nu fie stresate din cauza temperaturilor prea ridicate sau scazute. Spatiile in care oile dorm si mananca trebuie sa fie curate in permanenta. De asemenea, animalele trebuie sa fie supuse controalelor medicale pentru a preveni bolile specifice ovinelor.

Nu poti deveni un fermier de succes daca nu reusesti sa previi sau sa rezolvi probmele inerente unei afaceri cu oi.  Orice afacere intampina obstacole, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la visurile tale. In cazul in care nu te poti descurca singur, poti angaja oameni de incredere care sa te ajute.


Tags: afaceri ruralecresterea oilorferma de oi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 24 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]